Zoals we soms weleens vergeten zijn celebs ook maar mensen en hebben zij dus ook niet het eeuwige leven. Soms komt de dood echter veel te vroeg… Voor deze mooie powervrouwen in ieder geval wel.

Prinses Diana
31 augustus 1997. De hele wereld richt haar aandacht voor deze ene dag op Parijs, en wel op de tunnel bij de Pont de l'Alma. In deze tunnel heeft Lady Diana Spencer iets na middennacht een dodelijk ongeluk gehad. Samen met Diana overleden ook haar vriend Dodi Al-Fayed en de chauffeur van de auto, Henri Paul. Dodi's lijfwacht Trevor Rees-Jones was de enige die het ongeluk overleefde.

Al snel na het ongeluk ontstonden veel theorieën. Diana zou zwanger zijn ten tijde van haar overlijden, het ongeluk zou het gevolg zijn van een complot van de Britse geheime dienst en de chauffeur van de auto zou veel te veel gedronken hebben. Er zou een lichtflits gespot zijn, vlak voordat de Mercedes waarin Diana zat de tunnel in reed, en er zou een witte Fiat in het spel zijn, die de Mercedes geraakt heeft voordat deze verongelukte. Feit is dat de auto waarin het viertal zat, achtervolgd werd door paparazzi en veel harder reed dan de toegestane snelheid van 50 km/h. De dood van Diana blijft, hoe dan ook, een treurig verhaal.

Diana Frances Spencer is 36 jaar geworden.
 
Aaliyah
Zangeres Aaliyah was, volgens vele professionals in de muziekindustrie, hét talent van die tijd. Ze heeft een kort, maar bewogen leven gehad. Al op haar vijftiende trouwde ze met R. Kelly, die haar eerste album produceerde. Toen het huwelijk uitlekte ging het stel al snel weer uit elkaar. Twee jaar later werd Aaliyahs tweede album uitgebracht, ditmaal geproduceerd door Missy Elliot. Met Are You That Somebody? brak de zangeres door in Nederland en de jaren erna bracht ze meer singles uit en verzorgde ze de titelsongs van verschillende films.

In augustus 2001 was Aaliyah, samen met een achtkoppige crew, op de Bahamas om de clip op te nemen van haar single Rock the Boat. Op 25 augustus zou een klein vliegtuigje het gezelschap terugbrengen naar Miami, maar het voertuig stortte vlak na het opstijgen neer. Alle inzittenden kwamen ter plekke om het leven. Uit onderzoek bleek later dat de piloot onder invloed van alcohol en drugs was en helemaal niet de bevoegdheid had om dat type vliegtuig te besturen.

Aaliyah Dana Haughton is 22 jaar geworden.

Guusje Nederhorst
Ook op eigen bodem hebben we powervrouwen die nog iedere dag gemist worden. Guusje Nederhorst stal ieders hart toen ze in 1992 als Roos verscheen in Goede Tijden, Slechte Tijden, een rol die ze acht jaar lang vertolkte. In 2003 trouwde Guusje met Dinand Woesthoff, leadzanger van Kane en de vader van haar zoontje Dean Maddy. Op 29 januari 2004 overleed Guusje aan de gevolgen van borstkanker. Vlak voor haar dood werd bekendgemaakt dat het gezin al langere tijd wist dat Guusje aan deze verschrikkelijke ziekte leed. Ter nagedachtenis aan zijn vrouw bracht Dinand het nummer Dreamer (Gussies song) uit, wat een enorme hit werd in Nederland.

Nu kennen we Guusje vooral nog als moeder van Woezel & Pip, de twee hondjes uit de kinderboekjes die zij zelf heeft bedacht. Na Guusjes dood heeft Dinand de Guusje Nederhorst-foundation opgericht, een gedeelte van de opbrengst van de Woezel & Pip-artikelen gaat hier naartoe en wordt gebruikt voor kinderen die op wat voor manier dan ook hulpbehoevend zijn.

Barbara Augustine (Guusje) Woesthoff-Nederhorst is 34 jaar geworden.
 
Brittany Murphy
Deze mooie actrice, die we vooral kennen van haar rollen in Clueless, Don't Say a Word en 8 Mile, was in haar carrière als actrice ontzettend succesvol. Maar wat veel mensen niet weten is dat ze ook zangeres was: het begin van haar carrière bestond uit de achtergrondzang van Les Misérables en verder zong ze voor de animatiefilm Happy Feet een aantal liedjes in. Hiervoor leende ze ook haar stem aan pinguin Gloria. Daarnaast heeft Brittany een relatie gehad met acteur Ashton Kutcher.

Brittany overleed in 2009 aan de gevolgen van een longontsteking in combinatie met ijzertekort, bloedarmoede en een overmatig gebruik van legale geneesmiddelen. Ze werd op 20 december bewusteloos gevonden door haar moeder, in het huis van haar echtgenoot Simon Monjack. Opvallend: ongeveer een halfjaar later overleed ook hij aan de gevolgen van een longontsteking. Ook hij is levenloos aangetroffen in het huis.

Brittany Anne Monjack-Murphy is 32 jaar geworden.
 
Frédérique Huydts
Fans van het tv-programma Wie Is… De Mol? zullen het nog wel weten: in 2006 overleed één van de deelnemers terwijl het seizoen in volle gang was: Frédérique Huydts. Nadat ze in Goede Tijden, Slechte Tijden en Meiden van de Wit had laten zien dat ze kon acteren, maakte ze vlak voor haar dood tevens haar presentatiedebuut in Dreamtravel. Ook dit programma was nog op de buis toen Frédérique overleed, Net 5 besloot de resterende afleveringen toen te schrappen. Wie Is… De Mol? is, op verzoek van Frédériques familie, wél gewoon op tv gebleven. Frédérique was, zo bleek later, zelfs de winnares van het programma. Het prijzengeld, ter waarde van 24.400 euro, werd geschonken aan het Wereld Natuur Fonds en KiKa.

In 2004 werd bij Frédérique al darmkanker geconstateerd. Toen ze begin 2006 genezen werd verklaard leek de toekomst er even goed uit te zien, maar helaas kwam ze in maart van dat jaar weer in het ziekenhuis terecht. Op 3 april 2006 overleed ze.

Frédérique Christine Huydts is 38 jaar geworden.
 
Lisa 'Left Eye' Lopes
Bij de naam Lisa Lopes zal bij de meeste dames geen belletje gaan rinkelen, maar bij 'Left Eye' des te meer. Lisa was één van de leden van het damestrio TLC. Samen met Tionne (T-Boz) en Rozonda (Chili) scoorde Lisa in Amerika en Europa hit na hit, waaronder No Scrubs, Waterfalls en Dear Lie. De meiden waren, na En Vogue, de grootste meidengroep van die tijd. In de Verenigde Staten werd het album CrazySexyCool zelfs elf keer platina en was toentertijd het best verkopende album ooit.

Lisa werd vaak gezien als het creatieve brein achter TLC. Ze had niet veel solozangstukken, maar voegde wel vaak zelfgeschreven raps toe aan de singles. Dit deed ze onder andere bij Waterfalls en No Scrubs. Ook heeft ze dit gedaan voor Never Be The Same Again, de single waarmee ze in 2000 met Mel C een gigantische hit scoorde. Toen TLC bezig was met de opnames voor hun vierde album, overleed Lisa aan de gevolgen van een auto-ongeluk in Honduras.

Lisa Nicole Lopes is 30 jaar geworden.

Aan welke overleden powervrouw heb jij nog mooie herinneringen?