Er zijn veel zaken waar ik absoluut de ballen van begrijp: astrofysica, scientology en credit/debet om er een paar te noemen. Eén ding is echter onbegrijpelijk én onverklaarbaar. Waarom scheren vrouwen hun bovenbenen niet? 
 
Terwijl ik naar de harige bovenbenen van mijn 25-jarige buurvrouw kijk, bedenk ik me dat deze vrouw te lang in haar middelbare schoolperiode is blijven hangen. Wie herinnert zich deze tijd immers niet? Je witte lievelingsbroek is opeens naar de mallemoer dankzij ‘iets met eitjes en hormonen ofzo’ en je ontdekt haren op plekken die het zonlicht nooit zullen zien. Het eerste scheermeisje gaat in gebruik en zonder te weten wat een ‘brazilian’ is, probeer je met een paar bewegingen terug te keren naar het meisje dat je ooit was: Haarloos.


Scheerschuim overload
Maar helaas, het lijkt alleen maar sneller terug te groeien en je staat inmiddels dagelijks met je armen omhoog en scheerschuim in de aanslag. Wat een nachtmerrie. Dus wanneer je moeder zegt dat je je bovenbenen met rust moet laten, luister je direct. Scheelt immers weer wat scheerschuim, toch? En dat is ook prima als je 16 jaar bent. De haren op je benen zijn nog te tellen en de hormonen van de jongetjes in je klas schreeuwen toch maar om één ding. 

Half werk
Maar dan ben je middelbaar scholier 'af' en wordt het toch tijd om nog een keer naar je benen te kijken. Want alhoewel de haartjes op je bovenbenen – meestal – nog steeds blond zijn, is het niet bepaald sexy om halfgeschoren benen te zien onder een extreem kort rokje. Laat staan wanneer je in bikini laveloos onder de brandende zon ligt. Het benadrukt immers nog eens extra dat je te lui bent om de bovenhelft mee te nemen. En dat is toch raar. Je scheert je oksels immers ook niet voor de helft en alhoewel dit down under misschien wel het geval is, ontstaat hier toch een heel ander streepjeseffect.
 
 
Harige Herma's
Dus ondanks de ‘kloterigheid’ van het scheren van zo ongeveer elke haartje op je lichaam. Zeg ik toch: Doen!. Je vriend zie je immers ook liever zonder grasmat op zijn rug. Laten we eerlijk zijn. Lichaamshaar is sowieso maar in beperkte mate wenselijk, alleen trekken we als vrouw altijd aan het kortste einde. Snor-, borst- en okselhaar is immers voor geen enkele vrouw weggelegd en persoonlijk vind ik dat je voor iedereen boven de twintig ook het woord ‘beenhaar’ kunt toevoegen. Alle harigen onder ons stel ik daarom voor om eens het scheermesje – of voor de gevoelloze zielen: hars – te pakken en al dat beenhaar weg te halen. Ondanks het verlies van je ‘warme wolletje’ zul je ontdekken dat een panty stukken fijner zit zonder stekende haartjes en je er nooit verleidelijk uit zult zien in netkousen. Een tip van de mannen: vergeet niet je knieholtes mee te nemen. 

Lees ook de vorige columns van Jerney!
________________________________________________________________________________________

Jerney van Poorten - een 25-jarige in ontkenning - heeft een ‘overdose’ aan fantasie, een boel sarcasme en een afkeer voor mensen die altijd drie zoenen moeten geven.

Wekelijks schrijft ze op haar blog http://schrijftaal.blogspot.com over alles wat in haar ogen bijzonder interessant is. Zoals George Clooney of ruziën in bed. De columns zijn niet politiek correct, maar gelukkig ook nooit politiek: "Want dat is voor oude mannetjes met hangbillen", aldus Jerney.