Zoek je een makkelijke, zomerse maaltijd, zo eentje waarmee je indruk maakt en iedereen zich meteen in zuidelijke sferen waant? Serveer dan een schaal pittige gamba’s met veel frisse citroen en vooral veel Spaanse flair!

Op een zinderende zomerse middag kan ik me geen betere lunch voorstellen dan een schaal pittige gamba’s met schijfjes citroen, vers brood en een fles gekoelde witte wijn. Ze zijn bereid met chiliolie, wat de smaak nog een extra ‘kick’ geeft. Zorg voor een grote kom water met citroen op tafel om tussendoor steeds de vingers schoon te spoelen!

Wat heb je nodig?
(Voor 2 personen)

Bereidingstijd: 10-20 minuten
  • 4 el chiliolie
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500g ongepelde gamba’s, afgespoeld
  • mespunt chilivlokken
  • mespunt gerookte pimenton
  • sap van een halve citroen, plus wat schijfjes om te serveren
  • gehakte peterselie

Hoe maak je het?
  1. Verwarm de olie en voeg de knoflook toe. Laat deze niet verbranden!
  2. Voeg de gamba’s toe samen met de chilivlokken en gerookte pimenton en kook ze in ongeveer acht minuten.
  3. Voeg het citroensap toe en even omroeren.
  4. Voeg als laatste de peterselie toe.
  5. Serveer de gamba’s of in de pan of in een schaal. Geef er wat citroenschijfjes en knoflookmayonaise bij.
__________________________________________________________________________________________

Paola Westbeek is culinair schrijfster, receptenontwerpster en kookdocente.

Ze is in 2007 afgestudeerd aan de Leidse Universiteit, geeft kooklessen en schrijft voor verschillende Engelstalige kookmagazines.

Kijk voor meer informatie over Paola en haar werkzaamheden op mijnzoeteleven.blogspot.nl.


Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied!