Zo maak je een goede dag van een slechte nacht

Lifestyle door Anjali

Je kent het wel: lastig in slaap komen of vaak wakker worden, om de volgende dag hartstikke moe te zijn. Deze tips helpen je een goede dag te maken na een slechte nacht.

Wat te doen na een slechte nacht?

Slapeloze uren, elk half uur wakker worden of nare dromen: een slechte nachtrust is nooit leuk. Daarnaast kan het je dagelijks leven beïnvloeden. Wanneer je opstaat kun je nog vaak moe en geprikkeld zijn, of erg in de war. Het is dan moeilijk de dag goed door te komen, maar gelukkig hebben wij een aantal tips die je zullen helpen.

1. Vermijd cafeïne in de middag

Een kopje koffie kan 's ochtends helpen om wakker te worden na een slechte slaap, maar cafeïne zal je niet goed doen wanneer je het in de middag nog neemt. Deze drankjes vermijd ej dus liever, zodat je de volgende avond wel goed kunt slapen.

2. Buitenlucht

Frisse lucht doet echt wonderen wanneer je moe bent. Maak bijvoorbeeld een korte wandeling naar je werk of tijdens je pauze, of ga even in de tuin zitten met het zonnetje op je gezicht. Je voelt je vast en zeker snel weer wat beter!

3. Sta op tijd op

Ook als je slecht geslapen hebt moet je juist niet proberen uit te slapen. Probeer op dezelfde tijd op te staan als normaal, omdat een routine belangrijk is voor je lichaam, ook na een slechte nacht. Blijf dan ook niet nog uren in bed liggen, want dan zul je je alleen maar slechter gaan voelen.

4. Powernap

Een powernap kan daarentegen echt geen kwaad. Ben je nog steeds heel erg vermoeid in de middag? Doe dan een klein dutje van twintig tot dertig minuten. Op die manier kom je niet in een diepe slaap en word je uitgerust wakker. Een diepe slaap geeft veel nadelen, terwijl het middagdutje je energielevel écht een boost kan geven.

5. Drink water

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar je moet je goed hydrateren als je je energielevels wat omhoog wilt halen. Dat betekent: drink veel water gedurende de dag om ervoor te zorgen dat je niet uitdroogt. Uitdroging maakt je alleen maar vermoeider, iets wat we zeker niet willen na de slechte nacht.

6. Slim plannen

Houd de meest uitdagende en moeilijke taken voor de momenten wanneer je energie het hoogst is, en begin en eindig je dag met wat makkelijkere taken. Op die manier kun je efficiënt te werk aan, en vergeet ook niet pauzes in te lassen om jezelf even een momentje van rust te geven!