Zó voorkom je zweetplekken tijdens het warme weer

Sport & gezondheid door Linde

“Help, de zomer komt en ik zweet dan altijd zo erg!”. Dont worry, we got you. In de zomer is zweten iets onvermijdelijks, maar de hele dag met zweet plekken rondlopen, willen we ook niet. Daarom hebben wij wat tips om die vervelende, zichtbare zweet plekken te voorkomen tijdens het warme weer.

Lees ook: Last van zweetvoeten? Zo los je het op

Luchtige stoffen

Luchtdoorlatende stoffen zijn je beste vriendin in de zomer. Zijde, linnen en katoen zijn de beste stoffen om te dragen in het warme weer. Ook wil je te strakke kleren ontwijken, ga voor een wat losser shirt om geen zweet vlekken te krijgen.

De kleur en print van je kleren

Niet alleen de stof van je kleren helpt met zichtbare zweet plekken ontwijken. De kleur en print van je topje helpen hier ook bij. In sommige kleuren zie je zweet nou eenmaal beter dan andere. Probeer grijs bijvoorbeeld zo veel mogelijk te ontwijken. Zwarte kleren werken beter, als je die zweet vlekken niet zichtbaar wil hebben. Misschien denk je dat zwarte kleding het zweet erger maakt, maar dat is niet waar. De zwarte kleren houden je lichaamswarmte vast en zorgen dus voor even goede afkoeling als een andere kleur. Drukke printjes camoufleren zweet vlekken ook goed en passen helemaal bij de zomer.

Antitransparant deodorant

Een goed antitransparante deodorant is een perfecte oplossing om zweetplekken deze zomer te ontwijken. Een normale deodorant zorgt dat je je zweet niet ruikt en een antitransparante deo vermindert de werking van je zweetklieren. Antitransparante deodorant sluit je poriën tijdelijk af, geen zweetplekken meer in je shirts dus.

Eet en drink gezond

Veel water is dé oplossing om zweetplekken te vermijden. Wanneer je zweet worden afvalstoffen uit je lichaam gevoerd. Dit gebeurt ook wanneer je veel water drinkt. Niet alleen is het een goed oplossing, het is ook gezond. Pittig eten en zwavelhoudend eten als knoflook, prei en ui kun je beter laten, dit geeft vieze geurtjes.

Okselpads

Okselpads leg je in je shirt en deze vangen je zweet op. Er zijn opplakbare pads, deze gebruik je een keer en gooi je dan weg en er zijn pads die je in je shirt naait. Superhandig dus om zweetplekken te ontwijken.

Vermijd stress

Als je stress hebt over wat dan ook, zweet je ook meer. Probeer dus niet te stressen over kleine dingen, zoek ontspanning op en laat je werk los als je vakantie hebt. Dat betekent ook geen stress over zweetplekken, want dan komen ze er juist.

Scheren

Scheren helpt niet bij het verminderen van je zweetproductie. Wel helpt het met de geur van je zweet. De haren onder je oksels houden de zweetgeur namelijk vast waardoor je het meer ruikt dan met geschoren oksels. Wil je dus een minder sterke zweetgeur? Dan is scheren zeker een goede optie.