Extra geld verdienen met Koningsdag: zo verkoop jij jouw spulletjes op de rommelmarkt

Vrije tijd door Maya Luz

Heb jij nog wat spullen liggen die je graag zou willen verkopen? Dan is dit weekend het perfecte moment om dat te doen. Dit is hoe jij ongetwijfeld al jouw spulletjes gaat verkopen tijdens de rommelmarkt op Koningsdag.

Lees ook: Dit zijn de leukste oranje snacks om te maken met Koningsdag

Maak een goede selectie van koopwaar

Voordat je naar de rommelmarkt kan, moet je natuurlijk spulletjes hebben om te verkopen. Maak een selectie van spulletjes die er nog goed utizien en die mensen dus wel zouden willen kopen. Kleren die vol met gaten zitten of boeken waar bladzijden van missen zijn misschien niet erg geschikt. Je wil natuurlijk dat je klanten tevreden weggaan. Zorg er dus voor dat je aantrekkelijke koopwaar hebt. We snappen dat je sommige spulletjes liever verkoopt zodat je er een extra zakcentje aan kunt verdienen, maar sommige spullen kun je beter gewoon weggooien.

Wees realistisch met je prijzen

Op een rommelmarkt kom je niet om een fortuin uit te geven. De prijzen op een rommelmarkt met Koningsdag zijn vaak vrij laag. Wees dus realistisch met je prijzen. Mensen zullen waarschijnlijk afschrikken wanneer je prijzen te hoog zijn en daardoor zul je een stuk minder verkopen. Lagere prijzen zullen dan uiteindelijk waarschijnlijk voor meer winst zorgen. Items waar je graag meer voor wil vragen, kun je dan beter online verkopen.

Kies een gunstig plekje op de markt uit

De volgende stap is een plekje claimen op de markt. We raden aan om op een plek te gaan zitten waar veel mensen langskomen. Denk aan dichtbij de ingang of bij een populair verzamelpunt. Uiteindelijk is het vaak al lastig genoeg om een plekje te vinden, maar als je een keuze hebt is het zeker goed om hier gebruik van te maken.

Trek de aandacht

Tijdens de markt is het belangrijk om genoeg aandacht naar jouw kraampje toe te trekken. Dit kun je doen door middel van muziek, versieringen, een bord of zelfs met snacks. Je kunt ook af en toe als een echte marktkoopvrouw roepen wat je verkoopt. Zorg ervoor dat jouw kraampje niet te missen is.

Marketing trucjes werken ook op de rommelmarkt

In de marketingwereld zijn er een hoop trucjes die gebruikt kunnen worden om klanten te lokken. Op een rommelmarkt kun je dit ook doen. Maak bijvoorbeeld een bord waar je speciale deals op schrijft die je aanbiedt. Je kan ook een gevoel van schaarste creëren door op te schrijven dat je nog maar een paar items overhebt. Ze moeten er dan snel bij zijn! Je kan het bezoeken van jouw kraampje ook aantrekkelijker maken door middel van spelletjes. Ga bijvoorbeeld voor een grabbelton!