Nicolette van Dam en Bas Smit eisen 2 miljoen euro van Coca-Cola

Media door Alyssa

Nicolette van Dam en Bas Smit eisen 2 miljoen euro van Coca-Cola. De twee zijn een rechtszaak begonnen omdat ze vinden dat ze niet betaald zijn voor het promotiewerk dat ze voor het frisdrankbedrijf hebben gedaan.

Twee miljoen

Zaterdag gaf RTL Z een inkijkje in het verhaal van twee influencers die van mening zijn dat ze nog geld horen te krijgen van Coca-Cola voor hun inzet bij promotieactiviteiten. Maandag onthulde RTL Z dat deze influencers niemand minder zijn dan Nicolette van Dam en Bas Smit.

Ontslag

Wat is er precies gebeurd? Het frisdrankbedrijf vermoedt dat de twee hebben samengespannen met een medewerker van het bedrijf, met wie ze een goede band hebben. Deze medewerker zou via WhatsApp informele afspraken hebben gemaakt met het duo. Als gevolg daarvan is de medewerker direct ontslagen. Oei!

Getuigenverhoren

Momenteel hebben Nicolette en Bas de goedkeuring van de rechter om getuigenverhoren af te leggen. Volgens het verzoek aan de rechtbank om deze getuigenverhoren toe te staan, laten Smit en Van Dam zien "dat we volledig open en eerlijk zijn in deze kwestie". "Als dat niet het geval was, zouden we zeker niet om een getuigenverhoor hebben gevraagd."

'Er is intern iets misgegaan bij Coca-Cola' 

"Wij hebben jarenlang fijn en succesvol samengewerkt met Coca-Cola. Bij de laatste afspraken, met dezelfde mensen van het frisdrankbedrijf als in de jaren daarvoor, is er blijkbaar intern iets misgegaan bij Coca-Cola", laten de twee nu weten. "Wij kunnen niet zien wat daar intern is gebeurd. Daarom hebben we gevraagd om een getuigenverhoor, zodat we de relevante feiten - voor alle betrokkenen - boven water kunnen krijgen."

Lees ook: Dit is waarom Beate haar mobiel bij zich mocht houden tijdens De Bachelor