Dit zijn de dingen die je nooit moet doen wanneer je partner je irriteert

Relaties door Maya Luz

Hoeveel je ook van je partner houdt, er zijn altijd wel dingen waar je je aan irriteert. Dat is normaal en helemaal oké. Wanneer dit soort dingen zich voordoen, is het goed om te weten hoe je ermee om kunt gaan. Maar ook vooral wat je niet moet doen: zoals deze dingen.

Lees ook: Dit zijn de meest voorkomende problemen in relaties

Niks zeggen

Niks zeggen is misschien wel het ergste dat je kunt doen in deze situatie. Je wil dat je partner hun gedrag aanpast, maar dit kan natuurlijk niet als ze niet weten wat je dwarszit. Wees dus niet bang om eerlijk te zijn tegenover je partner. Zeg het ook het liefst zo vroeg mogelijk. Hierdoor bouw je geen onnodige frustratie op. Hoe langer je wacht, hoe meer je je eraan gaat irriteren en hoe gefrusteerder je over zal komen tegenover je partner. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Uitbarsten

Als je wel wacht met je frustratie uiten, dan krijg je waarschijnlijk een uitbarsting. Je wordt boos op je partner terwijl hun gedrag helemaal niet opzettelijk is. Dat is ook weer niet de bedoeling. Laat je dus niet leiden door je woede. Wees kalm en leg uit wat je stoort zodat ze de situatie niet verandert in een ruzie.

Ze niet vertellen hoe ze de situatie kunnen verbeteren

Wanneer je je partner vertelt wat je stoort, is het ook een goed idee om ze te vertellen wat ze beter kunnen doen. Irriteer jij je bijvoorbeeld aan iets dat ze doen of zeggen, geef ze dan een alternatief. Of gaat het juist om iets dat ze niet doen maar wel zouden moeten doen? Leg ze dan waar nodig uit hoe ze dit wel kunnen doen om je van je irritatie af te helpen. Je hoeft je partner natuurlijk niet op te voeden. Maar soms kan het nuttig zijn voor je partner om te weten wat jouw verwachtingen zijn.

Ze terug irriteren

Oké, hiervoor zeiden we dat niks zeggen het ergste is dat je kunt doen, maar dit is misschien zelfs nog erger. Hierdoor krijgt je partner waarschijnlijk het gevoel dat je ze straft. Maar de kans is dan heel groot dat ze niet eens weten waarvoor je ze straft. Dat is natuurlijk oneerlijk. Volwassen en open communicatie is hier de beste oplossing. Op deze manier is de kans een stuk groter dan deze irritatie enkel een irritatie blijft en geen probleem gaat worden binnen jullie relatie.