Welke soort tankini past het best bij jou?

Mode & trends door Djamila

Als de zomer in aantocht is, dan gaan we natuurlijk op zoek naar de leukste badkleding voor het seizoen. Heel populair is de tankini en deze is te verkrijgen in tal van soorten, kleuren en stijlen. Met een leuke tankini top kun je gemakkelijk een look creëren die echt bij je past en waar jij je gewoon prettig en zelfverzekerd in voelt. Er wordt wel eens gedacht dat een tankini heel standaard is als het gaat om vorm en uitvoering, maar dit is zeker niet waar. In de basis kunnen we namelijk drie varianten onderscheiden, namelijk de oversided tankini’s, de tankini’s met beugel en de tankini’s zonder beugel. Wij geven je inzicht in de belangrijkste voordelen van elke variant, zodat jij makkelijk kunt ontdekken welke soort tankini of bikini het best bij jou past.

1. De oversized tankini

Het belangrijkste kenmerk van de oversized tankini is de lossere pasvorm. Een reguliere tankini heeft een strakkere pasvorm die echt de lijnen van het lichaam volgt. Dit effect bestaat minder bij de oversized tankini, waardoor je wat meer bewegingsvrijheid en comfort ervaart. Daarnaast is dit vaak ook de ideale keuze voor vrouwen die wat onzekerheid voelen met betrekking tot hun figuur, wat overigens helemaal niet nodig is! De oversized tankini is stijlvol en kan veelzijdig worden gedragen. Zo kun je deze dragen tijdens het zwemmen, maar een oversized tankini met een leuke print kan ook prima onderdeel uitmaken van je dagelijkse zomeroutfit. Combineer je tankini bijvoorbeeld met een leuke rok of een hippe short.

 2. De tankini met beugel

Voor sommige vrouwen is het heel belangrijk om wat extra ondersteuning van de buste te hebben, en dan is de tankini met beugel ideaal. Dit geldt zeker voor dames die een wat grotere cupmaat hebben. De beugels zorgen niet alleen voor extra ondersteuning, maar verbeteren ook het figuur, eigenlijk precies zoals een beha dit ook doet. Tankini’s met beugel hebben in zekere mate een liftend effect, waardoor de wat grotere buste een stuk mooier uitkomt. Daarnaast zorgen de beugels voor een fijnere pasvorm, waardoor het draagcomfort hoog ligt. Zeker voor vrouwen die wat minder zelfvertrouwen hebben in hun badkleding is een tankini met beugel een mooie keuze.

3. De tankini zonder beugel

Als je optimaal wilt ontspannen en wilt genieten van een maximaal draagcomfort, dan is de tankini zonder beugel een uitstekende keuze. Deze zijn vooral heel geschikt voor vrouwen die een wat kleinere buste hebben, waardoor zij geen behoefte hebben aan extra ondersteuning. Door het ontbreken van beugels is deze tankini volledig flexibel, wat het draagcomfort sterk verhoogt. Daarnaast zijn ze ook gemakkelijker aan en uit te trekken dan de tankini’s met beugel. Natuurlijk zijn ze verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren en stijlen, dus je kunt helemaal uit gaan van je eigen smaak voor strandmode.