Rolf Sanchez ging door gebroken hart in stilteretraite

Media door Alyssa

De afgelopen twee jaar waren behoorlijk uitdagend voor Rolf Sanchez. Niet alleen kampte de zanger met stemproblemen, maar hij had ook te maken met een gebroken hart. Zijn relatie strandde en dat liet diepe sporen achter. Zo diep dat Rolf ervoor koos om de stilte op te zoeken tijdens een retraite op Sri Lanka. Gelukkig gaat het nu weer een stuk beter met hem, zo vertelt hij in een gesprek met 100%NL.

Stilteretraite

Na een moeilijke tijd gaat het nu gelukkig weer goed met Sanchez. "Ik heb veel meegemaakt en veel geleerd. Ik ben zelfs op stilteretraite geweest op Sri Lanka," deelt hij. Vooral de breuk met zijn ex-vriendin Sophia was erg zwaar voor de zanger. Daarnaast had hij te kampen met stemproblemen, wat natuurlijk extra lastig is als zingen je passie en beroep is. Al die uitdagingen bij elkaar waren 'een beetje te veel' voor Rolf.

Zelfliefde

Rolf deelt dat hij na zijn relatiebreuk heeft moeten leren om ook van zichzelf te houden. "Het mooie is, ik kan oprecht zeggen dat zelfs als je te maken krijgt met paniekaanvallen of je even wat minder voelt - want geloof me, ik heb het allemaal meegemaakt - als je in staat bent om met jezelf te zijn en van jezelf te houden, je er uiteindelijk weer bovenop kunt komen", vertelt hij. "En dat je vandaag de dag met een glimlach kunt zitten en oprecht kunt zeggen dat je je goed voelt."

Het roer om

Voor de zanger was er een duidelijk punt waarop hij doorhad dat hij zijn leven moest gaan omgooien. "Ik merkte dat ik steeds meer leunde op andere mensen, zelfs tijdens mijn relatie destijds", deelt Rolf. "Toen besefte ik echt: ik moet op mijn eigen benen gaan staan."

Niet gelukkig door grootste geluk

Nu hij weer volop bezig is met het maken van muziek, heeft hij gemerkt dat muziek niet automatisch voor geluk zorgt. "Ik stond op het podium en toch voelde ik me niet gelukkig, terwijl muziek maken juist mijn grootste bron van geluk zou moeten zijn. Hoe kan dat?" Gelukkig gaat het nu weer helemaal de goede kant op met Rolf. "Eigenlijk heb ik de afgelopen twee jaar enorm veel over mezelf geleerd."

Nieuwe liefde voor Rolf Sanchez?

Een nieuwe liefde heeft Sanchez nog niet. "Ik denk dat je echt honderd procent van jezelf moet houden om liefde te kunnen delen met iemand. Ik ben hartstikke goed onderweg, maar ik voel nog wel dat ik alleen moet zijn. Ik ben nog aan mezelf aan het werken en ik heb mijn volle focus op muziek."

Lees ook: Rolf Sanchez komt met persoonlijke docu over zijn leven: "niet alleen positieve aspecten van mijn carrière"