5x groepslessen om eens te proberen

Sport & gezondheid door Anjali

Wil je wel fit worden, maar kun je het niet alleen? Dan is een groepsles een goed idee. Dit zijn groepslessen die je een keer geprobeerd moet hebben.

Groepslessen

Een groepsles kan dé redding zijn wanneer je zelf geen motivatie kunt vinden om te gaan sporten. Doe het samen met vrienden of vriendinnen, of juist met vreemden, om alsnog die gezondheidsdoelen te kunnen behalen. Weet je niet welke lessen je leuk vind? Probeer iets (of meerdere lessen) uit dit lijstje en voor je het weet voel je je weer helemaal fit.

1. Pilates

Een combinatie van yoga en fitness, en je kunt het op twee manieren doen: pilates op een apparaat of pilates op een matje. Op een matje doe je lichte bewegingen die zich richten op kernsterkte, lichaamshouding en flexibiliteit. Op het apparaat waag je je aan moeilijkere oefeningen en bewegingen.

2. Kickboksen

Op zoek naar iets wat écht fysiek is? Dan is kickboksen misschien wel iets voor jou. Je kunt al je woede een frustraties eruit slaan en het helpt je bij het verbeteren van zelfverdedigingstechnieken tijdens het slaan, stoten, trappen en knietjes uitdelen tegen de bokszak. Bouw spiermassa op, verbeter je conditie en werk aan je zelfvertrouwen met deze groepsles.

3. Aquafitness

Voor de echte waterratten kun je aquafitness doen. Deze lessen zijn net een beetje anders dan het normale zwemmen, omdat aquafitness oefeningen bevat, zoals krachttraining, aerobics en stretches. Het water dient als extra weertsand, maar ook voor extra ondersteuning. Lekker spetteren dus!

4. Zumba

Dansers opgelet: zumba is dé les voor iedereen die houdt van Latin inspired muziek en dansmoves. Ook voor de mensen zonder losse heupen is het goed te doen, als je het maar leuk hebt. Na een uurtje kun je je hele lichaam voelen branden op de allerbeste manier en kun je bijna wel een emmer vullen met het zweet dat eruit komt, en dan weet je dat je het goed hebt gedaan!

5. Spinning

Toch liever blijven zitten tijdens de les? Dat kan ook, al zul je wel compleet afgemat zijn na dat uurtje. Spinning houdt in dat je je op een stilstaande fiets laat leiden door een enthousiaste instructeur. De opzwepende muziek helpt je gemotiveerd te blijven terwijl je zogenaamde heuvels opgaat en sprintjes trekt. De weerstand van de fiets kun je zelf bepalen, maar je zult hoe dan ook compleet verslagen zijn na deze groepsles. En dat maakt het nu juist zo leuk.