Beïnvloed door Beyoncé? Zo style je de cowboyhoed

Mode & trends door Kyra

Beyoncé is begonnen aan haar country era. Ze zingt over Texas, Jolene en haalt alle cowboykleding uit de kast. Zo ook de cowboyhoed. Deze stijl waait ook over naar ons land, want overal op de wereld zijn Beyoncé fans. Een goede cowboyhoed is een pittige investering, dus haal je er het liefst zoveel mogelijk uit. Houd deze ideeën in je achterhoofd als je een outfit kiest.

De leukste manieren om je cowboyhoed te stijlen

Lees ook: Je eigen cowboyboots pimpen? Zo doe je dat

Schattig

Voor deze outfit heb je maar weinig nodig. Een cowboyhoed en een schattig jurkje zijn de belangrijkste onderdelen. In de zomer verover jij de straten met deze outfit. Zorg er wel voor dat de hoed past bij de jurk die je aan hebt. Voor de schoenen is bijna elke optie wel mogelijk. Ga jij meer voor een simpele sneaker, een stijlvol hakje of de volledige look met cowboylaarsjes?

Groot T-shirt

Liever niet veel moeite doen? Doe een oversized shirt aan en klaar ben je! Natuurlijk is het fijn als je daar nog wat onder aan hebt, maar dat zien de meesten niet. Hetzelfde geldt hier als bij de jurk; de schoenen die je kiest, maken gelijk de stijl waarvoor je gaat af. Het beste om onder zo’n oversized shirt te doen is een kort broekje of een bikershort, ook wel een wielrenbroekje. Deze is comfortabel en zie je vaak niet.

Bikini

Is het hoogzomer, maar wil je wel je cowboyhoed op? Geen zorgen, het staat ook hartstikke leuk met een bikini! Een bikini die dezelfde kleur heeft als de hoed, geeft extra flair aan je outfit. Naast dat het een echte eyecatcher is, heeft het dragen van een cowboyhoed op het strand ook nog eens zin. Je hebt namelijk een extra beschermer tegen de zon, zodat je niet snel verbrand en je zonder zorgen ligt. Eén nadeel; je hebt wel een hoed op. Je ligt dus waarschijnlijk minder comfortabel op het strand en in het water let je er ook vaak op.

Alledaags

Waarom een speciale outfit samenstellen, als je ook gewoon je alledaagse outfit aan doet? Kies een leuke outfit uit je kledingkast en voeg er een cowboyhoed aan toe. Let er wel op dat het een beetje bij elkaar past, want een joggingbroek met een cowboyhoed is misschien een beetje vreemd. Je hoed een beetje laten stof happen in je kledingkast is ook zonde, want echt goede hoeden zijn aardig aan de prijs. Als je wacht op speciale momenten om je hoed te dragen, mis je misschien wel andere kansen om het ook te dragen.

Helemaal cowboy

Waarom ‘normaal’ blijven als all out ook een optie is? Naast dat een cowboyhoed met cowboylaarzen elke outfit al een cowboy gevoel geeft, is dit de volgende stap. Haal de flair broeken uit de kast en ook de oude giletjes. Is het nog te koud voor alleen een gilet? Draag er dan bijvoorbeeld een geruit bloesje onder. Nu klinkt het misschien een beetje veel, maar als je het allemaal samen aan heb, is het toch één geheel.