Dit kunnen we leren van de Ram

Psyche & spiritualiteit door Zara

Aries season is here. Elk jaar tussen 21 maart en 19 april komt de Ram volledig tot zijn/haar recht - en ze zijn er ook niet vies van om in het zonnetje gezet te worden. Ze staan bekend om hun vurigheid, gedurfdheid en zelfverzekerdheid. Het lijstje kan oneindig lang doorgaan, dus wij zetten op een rij wat wij kunnen leren van dit sterrenbeeld.

Voor jezelf opkomen 

Het is niet voor iedereen even makkelijk om voor zichzelf op te komen. De Ram zou er niet twee keer bij stilstaan, want bij een onrechtvaardige situatie is dit het eerste sterrenbeeld waarvan je dat zou horen. Als het je brengt naar je gewenste uitkomst, is dat het zeker waard.

Impulsief zijn

Niet te veel denken, maar gewoon doen. Daar is de Ram ontzettend goed in. Soms iets te impulsief, maar de andere sterrenbeelden kunnen er zeker wat van opsteken. Als dit sterrenbeeld iets graag wilt, gaan ze er volledig voor. Of het nu gaat om een nieuwe job of een nieuwe vlam, ze zijn verre van afwachtend.

Lees ook: Dit is waar je de liefde van je leven gaat ontmoeten volgens je sterrenbeeld

Jezelf op de eerste plek zetten 

De Ram heeft een hoge zelfwaarde - en terecht, aangezien hun optimisme en harde werk ze ver brengt in het leven. Dit sterrenbeeld is van nature zelfverzekerd en kan snel schakelen tussen verschillende situaties, vooral in het werkleven, waar ze enorm loyaal aan zijn. De Ram weet als geen ander hoe belangrijk het is om net zo goed te zorgen voor jezelf als voor anderen. Natuurlijk mag er wel balans in zitten, maar we zouden er veel aan hebben om deze goede kwaliteit van de Ram over te nemen.

Wees gul

Ondanks hun hoge zelfwaarde en zelfstandigheid, is dit toch echt een van de gulste sterrenbeelden. Ze delen graag hun ideeën, adviezen, kleding, of zelfs geld, en halen daar voldoening uit. En dat allemaal zonder er iets voor terug te verwachten. Dit (en meer natuurlijk) maakt de Ram een geweldige vriend(in) op lange termijn. Als iedereen in dit opzicht meer op de Ram leek, vergroten we ons eigen geluk en dat van een ander.