Voor eens en altijd: waarom gaan vrouwen altijd samen naar het toilet?

Lifestyle door Zara

Mannen staan er altijd van te kijken, maar voor vrouwen is dit de normaalste zaak van de wereld, namelijk: een gezamenlijk bezoek aan het toilet. Ja, ook als je met z’n drieën bent. Samen uit, samen thuis, samen toilet. Wij vertellen je wat we daar precies uitspoken.

Alles voor de veiligheid

Sommige vrouwen vinden het ‘eng’ om alleen naar de wc te gaan. Een vriendin meenemen biedt toch een vorm van veiligheid. Vooral als je met z’n tweeën bent, is het nogal spannend om alleen achter te blijven terwijl je vriendin het toilet in verdwijnt. Een vrouw die in haar eentje ergens aan tafel zit, wordt toch makkelijker ongewenst aangesproken. Door mee te gaan naar de wc, voorkom je dat hele scenario.

Make-up bijwerken 

Eerlijk is eerlijk, ook als een vrouw niet naar de wc moet, is het altijd handig om even een check-up te doen in de spiegel. Niks tussen de tanden? Check. Lippenstift bijwerken? Check. Parfum opnieuw aanbrengen, maar thuis vergeten? Daar heb je je vriendinnen voor. Altijd handig om een touch-up te doen.

Lees ook: Praat jij hierover met je vriendinnen?

Het is simpelweg gezellig 

Het toilet is echt een safe space waar je alles kwijt kunt aan je vriendin(nen). Vooral als je iets wil bespreken wat niet bestemd is voor iedereens oren. Wat er besproken wordt in gesloten plek, draagt bij aan een mooie band. Daarnaast is het hartstikke gezellig en zeker als je ergens uitgaat is dit de plek waar je in contact komt met andere geweldige vrouwen. De echte girls-girl pik je er zo uit.