Beschadigde nagels door gellak of acryl? Probeer deze kuren eens

Beauty door Zara

Sinds de komst van BIAB- en gellak pakketten is het razend populair geworden om deze nagelbehandelingen zelf thuis te doen. Het is goedkoper en je hebt zelf in de hand wanneer het tijd is voor een nieuw kleurtje. Voor wie goed verzorgde nagels belangrijk vindt, is het zeker een handige manier om je nagels te verstevigen. Of ga je liever naar de salon, waar het professioneel voor je gedaan wordt? Hoe dan ook is het erg vervelend als je na je manicure merkt dat je nagels helemaal niet meer zo sterk zijn als voorheen. In dat geval is het zeker handig om de volgende kuren te overwegen.

Maar eerst: de disclaimer

Gellak, acryl en BIAB zijn op zichzelf niet beschadigend voor je nagel. Echter kan de manier van aanbrengen of verwijderen wél invloed hebben op jouw nagelplaat. Geloof ons, je bent echt niet de enige die schuldig is aan het afpulken van gellak… Maar als je wil toewerken naar een sterke, natuurlijke basis dan raden we je sterk aan om dat niet meer te doen.

Als je zeker wil weten dat de nagels op de juiste manier worden aangebracht en verwijderd, kun je het beste naar een nagelsalon gaan. Daar zijn ze professioneel opgeleid om dit correct te doen. Geef het zeker aan als je de gezondheid van je nagels wilt behouden, dan denken ze graag met je mee.

Herôme Exit Damaged Nails 

Exit Damaged Nails van Herôme

De Exit Damaged Nails olie van Herôme is speciaal gemaakt voor nagels die beschadigd zijn, onder andere dus vanwege kunstnagels. Het product is rijk aan amandelolie en vitamines en heeft een aangename citrusgeur.

De olie herstelt en hydrateert de nagels van binnenuit. Je nagels worden krachtiger en blijven tegelijkertijd flexibel, waardoor je voorkomt dat je nagels gaan splijten.

Deze oliekuur belooft resultaten na één week van dagelijks gebruik. Je kunt het product het beste aanbrengen op ongelakte nagels, zodat het volledig zijn werking kan doen. Masseer de olie in op je nagelplaat en doe dit zeker minstens twee keer op een dag.

Lees ook: Zo houd je je nagels sterk en gezond

OPI Repair Mode

OPI Repair Mode

De OPI Repair Mode herstelt de nagelkeratine en beschermt je nagels tegen schade. De bond-building nagel serum belooft nagels die 4x sterker zijn in 6 dagen. Deze serum is wel aan de prijzige kant, maar aan de lovende reviews te zien is deze het zeker waard.

Dadi’oil nagelriemolie 

Dadi'Oil nagelriemolie

De nagelstylistes zullen ‘m aanraden: de nagelriemolie van Dadi’oil. Deze is niet voor niets erg populair in de nagelindustrie. Dit product heeft een herstellende werking en versterkt beschadigde nagels. Met organische ingrediënten als avocado-olie, jojoba olie, extra virgin olijfolie en vitamine E weet je dat je nagels in goede handen zijn.

Dadi’oil is geschikt voor dagelijks gebruik en het wordt aangeraden om het minstens twee keer per dag aan te brengen. Masseer de olie zachtjes in zodat je nagel het volledig kan opnemen.