Naar deze parken in Amsterdam moet jij heen met de zonnige dagen

Lifestyle door Britt

Het wordt steeds lekkerder weer en voor je het weet lig je met een kleedje in een park of loop je een rondje in de zon. Amsterdam beschikt over veel mooie parken, maar naar welk park in Amsterdam moet jij heen met de zonnige dagen?

Vondelpark in het centrum

Laten we beginnen met het bekendste park, het Vondelpark. Het Vondelpark is al sinds 1865 favoriet bij de Amsterdammers en nu ook bij de toeristen. Het ligt midden in de stad en is een oase van rust. Op de grote grasvelden geniet je van de zon met een lekker hapje en drankje, maar er is ook ruimte om gezellig te voetballen met je vrienden of kinderen. Voor de kleine kinderen zijn er meerdere speeltuinen aanwezig en voor de mooie dagen ook een zwembadje. Door de mooie aanlegde ruime paden heb je genoeg ruimte om lekker een rondje te lopen of te hardlopen. Dit rijksmonument mag niet op dit lijstje ontbreken.

Amstelpark in Amsterdam-Zuid

Het Amstelpark ligt (je raadt het niet) aan de Amstel in Amsterdam-Zuid. Het park begon met een tuinbouw-tentoonstelling in 1972 en dit is nog steeds terug te zien. De vele verschillende bomen, planten en bloemen staan prachtig in bloei. Voor de kinderen is dit hét park in Amsterdam. Laat de kinderen verdwalen in het doolhof, golven op de midgetgolfbaan en uren spelen in de grote speeltuin. Bekijk het hele Amstelpark door middel van een treintje, die een rondje rijdt rond het hele park.

Oosterpark in Amsterdam-Oost

In het Oosterpark hangt altijd een ontspannen sfeer. Rond de grote vijver neem je plaats op een bankje in de zon, terwijl je kijkt naar de zwemmende eendjes of doe dit vanaf een kleedje op het grasveld. Zin om te bewegen? Ga tennissen op de tennisbaan of skaten in het skatepark, maar er is ook een natuurspeeltuin voor de kinderen aanwezig en een groot pierenbad. Als je geluk hebt geniet je van een leuk optreden in de muziekkoepel, terwijl jij lekker in het zonnetje zit te genieten van een wijntje, colaatje of een koffietje.

Rembrandtpark in Amsterdam-West

In Nieuw-West geniet je van de zon en van elkaar in het Rembrandtpark. Hier loop je rustig in de natuur of neem plaats aan een meer op een bankje. Voor de kinderen is hier genoeg te doen. Kinderen van zes tot veertien bouwen hutten op het Landje, rijden op pony’s, spelen in de speeltuin, knutselen en koken in het knutsellokaal en sporten. Ze zijn hier uren zoet en jij leest ondertussen een goed boek in de zon.

Noorderpark in Amsterdam-Noord

Midden in noord bevindt zich het ruime Noorderpark. Heerlijk om lekker doorheen te fietsen of op je gemakje een wandeling te maken. Ga een potje tennissen op de tennisbaan of neem een duik in het Noorderparkbad. Voor de kinderen zijn er meerdere speeltuinen aanwezig, zoals speeltuin De Bloemenweide. In speeltuin De Bloemenweide worden er elke week kook- en knutselmiddagen voor kinderen georganiseerd.

Leer meer: Wat is beter: wandelen, fietsen of hardlopen?