Ontsnappen uit de stadse drukte? 7x hidden gem koffietentjes in Amsterdam 

Lifestyle door Zara

Op zoek naar een leuke koffietent om te eten in Amsterdam, maar toe aan een rustige plek? Dan hebben wij goed nieuws voor je, er zijn genoeg hidden gems te ontdekken die je meteen wilt gatekeepen. Wij zetten een lijst met 7 geweldige hidden gems voor een lekker koffietje op een rij.

Meer op Instagram

1. De Koffieschenkerij

Dé ideale plek voor een specialty koffie en een lekker gebakje. Deze plek, gelegen aan de Oudekerksplein middenin het centrum, heeft een prachtig terras, binnenplaatsen en als je doorloopt naar de zolder, is het ook nog eens een tikkeltje romantisch, dus neem zeker eens een date hier mee naartoe. En je krijgt ook nog eens een geweldige latte art.

Meer op Instagram

2. YUSU 

Iets nieuws proberen? Met speciale drankjes als matcha & taro ice of iced matcha met vanilla cream weet je dat je goed zit. Deze koffietent is ontzettend snel gegroeid in populariteit op Instagram, en met een nieuwe locatie in Amsterdam Noord (NO-YUSU) kun je zelfs nóg meer buiten de stadse drukte trekken.

Meer op Instagram

3. SAINT-JEAN

Aan de Lindengracht dichtbij Haarlemmerplein vind je het charmante SAINT-JEAN. Deze plek staat ook wel bekend om lekkere gebakjes, zoals de pistachio cruffin, chocolate baklava en french toast. Het loopt hier aardig snel vol, en dat is volkomen begrijpelijk.

Tip van de redactie: probeer zeker eens de (iced) matcha latte.

Meer op Instagram

4. Uncommon Amsterdam

Voor een lekkere ijskoffie of matcha zit je goed bij Uncommon aan de Overtoom. Hier kun je ook smullen van onder andere een kimchi toast of acai bowl. Met lekker weer moet je zeker een plekje claimen op het terras - vanwege de beperkte plek zit je echt goed als je toch nog een rustiger plekje in Amsterdam opzoekt.

Lees ook: Koffieleut: wat zegt jouw favoriete koffie over jou?

Meer op Instagram

5. Bocca Coffee

Even een koffiestop tijdens je stadswandeling voorbij de Keizersgracht? Sla de Kerkstraat in en neem plaats bij Bocca Coffee, de gezellige koffiebar waar je in rust kunt genieten van je drankje.

Meer op Instagram

6. Rum Baba Coffee Roasters

Nog een geweldig specialty koffieplek om te proberen: Rum Baba. Met twee locaties aan de Elandsgracht en de Pretoriusstraat, is het zeker de moeite waard om te beginnen. Deze sfeervolle plek is zeker aan te raden.

Meer op Instagram

7. Cafecito

Deze koffiebar met drie locaties in heel Amsterdam heeft al vele loyale klanten en is een social-proof plek voor een koffietje. Vanwege de beperkte zitplaatsen is het wel aan te raden om op tijd langs te gaan, maar als je eenmaal zit is het hartstikke cosy. En niet te vergeten: probeer hun smakelijke iced coffees.