Vlieg naar deze bestemmingen voor de zon in het voorjaar 

Reizen door Britt

De zomervakantie is alweer een tijdje geleden en sommige van ons snakken naar een lekkere zonvakantie. Duurt de zomer nog te lang voor je en wil je nú genieten van een zonvakantie? Vlieg dan naar deze bestemmingen voor de zon in het voorjaar.

De Canarische Eilanden 

De Canarische Eilanden horen bij Spanje, maar liggen dichtbij Marokko. Hierdoor geniet je heerlijk van warm weer in het voorjaar. De bekende en bruisende eilanden Lanzarote, Fuerteventura, Tenerife en Gran Canaria zijn bij veel mensen favoriet om het slechte weer in Nederland te ontvluchten.

Lanzarote is een aanrader om in het voorjaar heen te gaan. Het eiland beschikt niet alleen over schattige vissersdorpjes en mooie stranden, maar er is ook veel te zien en te ontdekken. Is het een dagje te koud voor het strand? Huur een auto en ontdek de mooiste plekjes van het eiland. Rij langs het nationale park Timanfaya en langs een gifgroen meer in de krater van een oude vulkaan, genaamd Lago Verde.

Begrijp ons niet verkeerd, op de andere eilanden beleef je ook een heerlijke vakantie in het voorjaar. Zo is de gemiddelde temperatuur op Gran Canaria tussen de 16 en 25 graden en is het bijna altijd droog. In april regent het gemiddeld drie dagen en in mei en juni slechts één dag. Perfect weer voor een lekkere zonvakantie.

Kaapverdië

Na zes uur vliegen bevind je jezelf op een prachtig en tropisch strand. De lente is de perfecte tijd om naar Kaapverdië te vliegen, het is namelijk de droogste en zonnigste periode van het jaar. De Kaapverdische Eilanden liggen voor de westkust van Afrika in de Noordelijke Atlantische Oceaan, ter hoogte van Senegal en heeft dus heerlijke warme temperaturen die wij helaas niet in Nederland hebben. Kies één van de eilanden uit en geniet van de stranden en de azuurblauwe zee.

Zwem, surf of duik in de heerlijke blauwe zee en geniet uren van de zon op de mooie zandstranden. Spendeer jij liever niet de hele dag op het strand? Ook dan is Kaapverdië wat voor jou. Op de eilanden hike je de mooiste routes door mooie groene berglandschappen of beklim de vulkaan van Fogo.

ABC-Eilanden

Trekt Kaapverdië jou niet, maar wil je wel genieten van de stranden en azuurblauwe zee? Kies dan één van de drie ABC-Eilanden. Aruba, Bonaire en Curaçao zijn groot favoriet onder de Nederlanders om naartoe te gaan in het voorjaar. Niet zo goed in de Engelse taal? Dan zijn de Nederlandse Antillen ideaal voor jou, de voertaal is namelijk Nederlands.

Kies voor Aruba voor het bruisende nachtleven en het Amerikaanse karakter. Fan van duiken en surfen? Kies dan voor Bonaire. Wil je genieten van het bruisende leven én genieten van de mooie zee? Dan moet je naar Curaçao. Hier lig je overdag op heerlijke stranden te genieten en in de avond ga je los op de verschillende feesten of ga je uiteten en winkelen in het gezellige Willemstad.

Portugal

Portugal is ook een fijn vakantieland voor het voorjaar. De temperatuur is perfect en niet te heet. Het weer is heerlijk om een duik te nemen, maar ook om een leuke Portugese stad te ontdekken. Het is veel aangenamer om Lissabon of Porto te ontdekken in het voorjaar in plaats van in de hete zomermaanden.

Het Portugese eiland Madeira is ook een fantastische bestemming voor het voorjaar. Madeira staat bekend als het bloemeneiland en staat in het voorjaar prachtig in bloei. Een prachtig eiland om te wandelen, fietsen of lekker te genieten van de zon op een gezellig terras.

In mei moet je in de Algave zijn. In het zuiden lopen de temperaturen in de zomer flink op. Het voorjaar is perfect om te zonnen op de mooiste stranden van Portugal, maar het is ook niet te warm om gezellig op pad te gaan. Aanrader!

Dubai 

Na een kleine zeven uur vliegen geniet je van de fantastische vakantiebestemming Dubai. Dubai is een echte jetsetbestemming met luxe resorts, hippe clubs en dure restaurants, maar ook voor minder geld vier je hier een heerlijke vakantie. Voor slecht weer hoef je niet bang te zijn. De temperatuur in het voorjaar ligt tussen de 23 en 31 graden en is perfect voor een zonvakantie. Vermaak je op de stranden, in de winkelcentra en bij de lekkere restaurants.

Lees meer: Reisje maken dit voorjaar? Ga naar één van deze onontdekte reisbestemmingen