Heftig: Sylvia Geersen en Erica Meiland hebben openhartig gesprek over overleden zussen

Media door Jennifer

Bij de familie Meiland is het vaak één en al enthousiasme en hysterie. Toch is soms ook ruimte voor meer diepgaande gesprekken, zoals in de nieuwste aflevering van Chateau Meiland VIPS met Viktor Brand en Sylvia Geersen. Vooral met Sylvia worden erg serieuze gesprekken gevoerd, bijvoorbeeld over haar zus die op jonge leeftijd is overleden. Het zorgt zelfs voor een openbaring bij Erica, die zich herkent in de situatie.

Sylvia Geersen in Chateau Meiland VIPS

De nieuwste aflevering van Chateau Meiland VIPS begint nog vrij rustig en relaxt, wanneer Viktor Brand als eerste gast arriveert in pension Code Rosé. Alleen Martien voelt zich niet helemaal kalm, doordat hij zich enorm heeft verheugd op de komst van Viktor. Dochter Montana denkt zelfs dat hij stiekem een beetje zenuwachtig is. Al zegt hij zelf van niet. Alright. Na een kort gesprekje met Viktor komt alweer de tweede gast, 'Bachelorette' Sylvia Geersen, en zij zorgt voor wat meer hysterie. Ze komt ook meteen goed binnen met een grote bos bloemen en of course een fles champagne. Waarschijnlijk ziet Sylvia het uitstapje naar de Meilandjes als een fijne, positieve afleiding. Zodra ze later namelijk voor het eerst met z'n allen zitten, duikt Sylvia meteen de diepte in. "Ik heb het zo zwaar gehad de afgelopen twee weken," zegt ze tussen het lachen door. Martien snapt meteen waar ze op doelt. "Liefdesverdriet?" zegt hij, waarop ze knikt. Op dat moment was de relatie met Joris, die ze kende door de Bachelorette, nog maar twee weken uit.

Diepgaande gesprekken

Maxime uit meteen haar verbazing over de break up van Sylvia en Joris. "Ik vond jullie zó leuk met z'n tweeën," vertelt ze. De relatie heeft het ook redelijk lang volgehouden en na de Bachelorette lijken ze perfect voor elkaar. Logisch dan ook dat ze hier wel even onder heeft geleden. Zo kreeg ze geen hap door haar keel en sliep ze slecht. "Liefdesverdriet is verschrikkelijk," zegt Sylvia. "Dat is toch een soort rouwen, hè." Over rouwen gesproken: na deze openbaring over de relatiebreuk van Sylvia blijven de gesprekken tussen haar en de familie Meiland diepgaand. Ze voelt zich duidelijk ook thuis in het pension, waar panterprint is gebruikt in het trappenhuis. "Leuk ook hé, panterprint op het plafond. Hoe kom je erbij?" roept ze enthousiast. "Ja, vond ik zó leuk," reageert Martien, waarop Sylvia weer zegt: "Ja, snap ik!" De hysterie is dus ook zeker aanwezig, maar vervolgens wordt het weer wat diepgaander als Sylvia haar Bijbel uit de tas haalt. Ze blijkt ook iets heftigs te hebben meegemaakt in het verleden. Zo ging ze door een nogal moeilijke rouwperiode, nadat haar zus was overleden door een verslaving.

Overleden zus

Het openhartige gesprek ontstaat met Erica en Maxime, nadat ze een massage hebben geregeld voor Sylvia. In de loop daarnaartoe voelt ze zich overigens ook comfortabel met Erica en later komen ze alleen maar meer samen. Tijdens de ontspannende rugmassage begint Maxime op een gegeven moment over de zus van Sylvia, die ze op jonge leeftijd is verloren. Sylvia was toen zelf vijftien en toen overleed haar zus dus op haar 21ste. Heftig! "Ze zorgde niet zo goed voor zichzelf," vertelt Sylvia erover. "Ze kwam met verkeerde mensen in aanraking en ze was gewoon te lief, te naïef en te goed. Ze kon de wereld niet goed aan."

Verslaving

Vervolgens mengt Erica zich in het gesprek, omdat ze zich herkent in het verhaal. "Mijn zus groeide op in de wilde jaren 70," begint ze, waarna ze het heeft over hun verhuizing van het oosten van Nederland naar de 'grote stad' Sassenheim. Dit kon Erica's zus niet goed aan. "Het stapelt zich op en dan op een gegeven moment biedt iemand je een pilletje aan," vertelt ze. "Dat je je lekkerder gaat voelen. En van het één komt het ander." Het blijkt dat zowel de zus van Erica als de zus van Sylvia verslaafd waren aan drugs. Eigenlijk praat Sylvia overigens nooit over haar overleden zus. Dat vindt ze gewoon te moeilijk. "Als ik aan haar denk, dan denk ik: ze zit in mijn hart," vertelt ze. Erica vindt het juist wel makkelijk om erover te praten. "Ik denk ook dat het belangrijk is," zegt ze. "Weet je, het is zoals het is. Het is triest en het had nooit mogen gebeuren, maar ja... het hoort bij het leven."

Lees ook: John de Bever onthult bij Chateau Meiland hilarisch (én vies) verhaal over Expeditie Robinson-avontuur