Heel Holland Bakt-kijkers balen van afvaller die nét niet finale haalt: "één slecht weekend en je bent klaar"

Media door Jennifer

Bij Heel Holland Bakt is het inmiddels bijna tijd voor de finale. Het zijn uiteindelijk Tim (32), Aruna (46), Rudo (34) en Susan (45) die nog kans maken op de winst. En de vier overgebleven deelnemers zijn zeker gewaagd aan elkaar! De keus voor de juryleden wordt hoe dan ook dus lastig. Dat bewijzen de verdrietige reacties op social media achteraf ook, die stiekem wel een beetje treuren om de afvaller die nét niet de finale haalt.

Halve finale in Heel Holland Bakt

In het huidige seizoen van Heel Holland Bakt is het alweer tijd voor de halve finale. De tent wordt steeds leger en er zijn nog maar vier deelnemers over: software engineer Tim (32), de Hindoestaanse huismoeder Aruna (46), communicatieadviseur Susan (45) en chemisch laborant én vrolijke Disney-fan Rudo (34). Alle vier hebben ze zeker kans op een finaleplek. Zo mochten ze allemaal het veelgeprezen meesterbakker-speldje in ontvangst nemen. En Rudo is zelfs twee keer meesterbakker geweest!

De deelnemers in de halve finale van Heel Holland Bakt zijn dus erg gewaagd aan elkaar. Ze moeten dus extra goed hun best doen om boven de rest uit te steken. De stress en prestatiedruk zal dus iets hoger liggen dan normaal. Al scheelt het wel dat ze deze keer even geen André van Duin in de tent hebben. Yep, de presentator blijkt namelijk ziek en mist daardoor helaas de halve finale. Al belooft hij in de introductie van de op één na laatste aflevering, dat hij er in de finale gewoon bij is. Laten we het hopen, want hij wordt zeker gemist door zowel de deelnemers als kijkers op social media.

Stress bij Rudo

Hoewel alle deelnemers duidelijk hun best doen in de halve finale, gaat het bij één van hen toch iets minder lekker. Zo wil het bij de enthousiaste Rudo niet helemaal lukken. Zijn eerste gebakjes op basis van een schwarzwalder kirschtaart en eiwitschuimgebakje, een favoriet van hem en zijn vriend, worden bijvoorbeeld al minder beoordeeld. Jurylid Janny van der Heijden vindt de gebakjes echt heel zoet en ook meesterbakker Robèrt van Beckhoven vindt ze niet helemaal kloppen.

Later bij de technische opdracht maken ze een 'chic chocoladetaartje', oftewel een moelleux au chocolat, en ook daar ervaart Rudo wat stress. "Ligt je bodem al in de oven?" vraagt hij op een gegeven moment aan mede-kandidaat Susan. Vervolgens wordt hij wel even nerveus, wanneer zij 'ja' zegt. "O jeetje," reageert hij, waarna hij die van hem ook snel in de oven doet. Gelukkig zit zijn taartje wel lang genoeg in de oven, maar toch slaagt hij niet goed bij de opdracht. Zo blijkt de taart wel wat droog geworden. Oeps... Ook de merengue is niet goed genoeg.

Kijkers balen van afvaller

Helaas weet Rudo ook met zijn spektakelstuk, een 'lekker Hollands kater-ontbijt', de jury niet te overtuigen. Ook bij de laatste opdracht hebben de juryleden her en der weer wat kritische opmerkingen. Het is Tim die als laatste voor de finale een meesterbakker-speldje krijgt. Vervolgens valt de vrolijke Rudo, in de eindstrijd met Susan, helaas af. Hij moet vlak voor de finale de tent verlaten. Volgens de jury lag het "heel dicht bij elkaar". "Ik heb m'n best gedaan. Ik heb gevochten," zegt hij achteraf. "Maar er was dit weekend niet tegen die andere drie op te bakken."

Kijkers op socialmediakanaal X balen, net als Rudo zelf, ook van zijn vertrek. Sommige kijkers hadden het stiekem hem meer gegund. Zo denkt iemand dat Rudo "over het algemeen een betere bakker is" dan bijvoorbeeld Susan. Een andere kijker schrijft: "Met Rudo had je een iets gelijkwaardigere kandidaat naast Tim." Tja... helaas gaat het uiteindelijk dan toch om de prestatie van de dag. Zo zegt nog een kijker scherp: "Eén slecht weekend en je bent klaar."

Lees ook: Kijkers 'Heel Holland Bakt' worden helemaal blij van Robèrt (én hondje Nhaan): "cute factor stijgt enorm"

Beeld: Screenshot uit 'Heel Holland Bakt' NPO / Omroep Max