Over Mijn Lijk-Eva is toch beetje bang voor de dood: "plan maximaal drie maanden vooruit"

Media door Jennifer

Het tiende seizoen van Over Mijn Lijk zit inmiddels erop en wederom hebben de tranen flink gevloeid. Helaas moesten we ook afscheid nemen van twee dappere, jonge mensen: Zoë en Jeffrey. Maar gelukkig gaat het met de rest tot nu toe nog goed. Al blijft het leven wel onzeker natuurlijk, bijvoorbeeld voor Eva (25). Zij is zeker wel een beetje bang voor de dood en maakt tegenwoordig ook plannen 'onder voorbehoud'.

Hoe gaat het nu met Eva uit Over Mijn Lijk?

In het populaire, maar ook zeer emotionele tv-programma Over Mijn Lijk maken we kennis met de 25-jarige Eva. In 2021 krijgt zij de diagnose longkanker en nog altijd worstelt ze met deze ongeneeslijke ziekte. Toch weet ze ondertussen, net zoals de andere jonge mensen uit Over Mijn Lijk, wel alles uit het leven te halen. Zo zien we de altijd lachende Eva onder meer trouwen met haar grote liefde Matthijs en een '25 for life' feestje geven. Een grote mijlpaal voor iemand, waarvoor het nooit duidelijk wordt hoe lang ze heeft. Eva haalt het einde van seizoen 10 van Over Mijn Lijk gelukkig wel, maar toch blijft haar toekomst nog altijd onzeker, zo vertelt ze bij talkshow Sophie & Jeroen.

De onzekerheid begon op het moment, dat ze een uitzaaiing kreeg in haar hoofd. "Toen kreeg ik acht maanden," vertelt ze. "Maar ja, nu is het alweer meer dan een jaar verder. Dus dat wil ook niet alles zeggen." Het gaat altijd met pieken en dalen. Ze is blij dat je dit ook terugziet in het tv-programma, wat wordt gemaakt door presentator Tim Hofman en zijn team.

Afspreken onder voorbehoud

Eva weet dus dat ze niet lang te leven heeft. Het blijft altijd weer gissen. Desondanks blijft ze een positief en vrolijk persoon, zien we ook terug op de beelden. Dat gaat haar eigenlijk vrij makkelijk af. "Ik ben sowieso een blij persoon van mezelf," vertelt ze. "Ik kan niet lang met dingen zitten." Als ze dan bijvoorbeeld een uitslag krijgt, voelt ze zich natuurlijk wel even rot. "En dan ga ik gewoon weer door," zegt ze simpel. "Je kunt er wel mee zitten, maar dat heeft geen nut." Zoals gezegd gaat het leven ook gewoon door. Zo spreekt ze nog steeds af met vrienden en familie. Al zijn de afspraken inmiddels wel 'onder voorbehoud'.

Door een bijna-doodervaring in juni 2023 is Eva wel wat banger geworden voor de dood. "Ik plan nu ook echt maximaal drie maanden vooruit," vertelt ze. En eigenlijk vindt ze dat al ver. Maar ze heeft er gewoon behoefte aan om samen met vrienden en familie door te brengen.

Meer op Instagram

Reünie

Met Eva gaat het voor nu dus goed en ook met Jegor en Maaike. Alleen Zoë en Jeffrey hebben 2024 helaas niet gehaald, dus hen zien we sowieso niet terug in een mogelijke reünie van Over Mijn Lijk. Al vragen kijkers van het tv-programma zich misschien wel af, hoe het gaat met de nabestaanden van deze twee. Door de intimiteit van het programma worden kijkers toch net wat meer betrokken bij de deelnemers dan normaal. Daarom heeft Over Mijn Lijk ook altijd nog een speciale reünieaflevering. Alleen was het onbekend, wanneer de reünie van seizoen 10 zal plaatsvinden... tot nu! Zo meldt Veronica Superguide inmiddels dat de reünie in het najaar van 2024 op tv verschijnt. Een precieze datum volgt later dit jaar.

Lees ook: Over Mijn Lijk-kijkers in tranen door laatste momenten van Zoë: "leven is zo oneerlijk"