Coffee lover? 5 manieren om jouw koffie specialer en lekkerder te maken

Eten door Britt

De dag niet kunnen starten zonder een goede cafeïnestoot? Elke ochtend een lekker bakkie pleur aan de ontbijttafel of rond vier uur om een inkakker te voorkomen. Wij hebben voor jou vijf manieren uitgezocht om jouw dagelijkse kopje koffie net iets specialer en lekkerder te maken.

Lees ook: De voor- en nadelen van koffie drinken

Voeg een lekker smaakje toe

Misschien heb je ze wel al in de kast staan, de koffiesiropen. Kies voor één van de vele verschillende smaken. Zoals: karamel, vanille, hazelnoot of tiramisu. Voeg hem toe als zoetje en vervang hem van je suiker of maak een heerlijke koffie en meng de siroop met melk en koffie. Simpel, maar er gaat een wereld voor je open.

Wie wordt er niet gelukkig van chocolade? 

Sta jij ook in de ochtend op en heb je meteen zin in chocolade? Wij hebben de perfecte en gezonde oplossing voor jou! Een schepje rauwe cacao aan je kopje koffie toevoegen heeft veel voordelen voor je gezondheid en geeft jouw koffie een heerlijke chocoladesmaak. De superfood rauwe cacaopoeder is goed voor je hart, bloeddrukverlagend en zit vol met antioxidanten en mineralen.

IJskoude koffie

Op de warme dagen is het heerlijk om in de zon te genieten van een lekkere koude ijskoffie. Om koffie koud te houden gooi je er natuurlijk super veel ijs in. Dit smelt en verpest de smaak van je lekkere koffie. Daarvoor hebben wij de tip! Maak gebruik van ijsblokjes gemaakt van je koffie of de melk die jij gebruikt. Hierdoor geniet je rustig van een ijskoude koffie, zonder bang te zijn dat de smaak met de tijd minder wordt.

Een toetje in je mok

Gaat er een belletje ringen bij het woord Affogato? Wij hopen het voor je, want het is heerlijk. Om er elke ochtend mee te beginnen is misschien een beetje overdreven. Op de dagen dat je een geluksmomentje kan gebruiken, zet dan zeker een kop Affogato of twee. Hoe maak je hem? Heel simpel. Zet een sterke kop espresso en voeg daar een bolletje vanille-ijs aan toe. Garneer hem met wat chocolade of nootjes en geniet. Voeg je favoriete likeur toe, bijvoorbeeld baileys of amaretto, en je hebt een perfect dessert voor aan het einde van een gezellige avond met leuk gezelschap.

Kaneel 

Nog een optie om je kop koffie op een simpele manier gezonder en lekkerder te maken. Doe een beetje kaneelpoeder in je kopje koffie of voeg een kaneelstokje toe aan je pot koffie. Kaneel heeft veel voordelen voor je gezondheid. Kaneel bevat veel vitamines en antioxidanten en zorgt ervoor dat jouw verkoudheid snel verdwijnt. Kaneel zorgt ook voor een normale bloedsuikerspiegel.