Op gezinsvakantie naar Alicante? 4x tips!

Reizen door Djamila

Alicante is een zeer populaire vakantiebestemming voor gezinnen. En dat is niet voor niets. In Alicante kun je genieten van lekker weer, mooie stranden, indrukwekkende bezienswaardigheden en meer. Van heerlijk relaxte stranddagen tot het bezoeken van musea, in Alicante zit je goed! Er zijn daarnaast veel kindvriendelijke accommodaties wat ideaal is als je met het hele gezin op vakantie gaat. Alicante is ook goed bereikbaar met het vliegtuig. Vliegtickets van Amsterdam naar Alicante zijn tegen scherpe prijzen verkrijgbaar. Hieronder vind je inspiratie voor je vakantie naar Alicante!

Geniet van stranddagen 

Alicante staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke stranden. De stad ligt aan zee en heeft een aantal verschillende stranden waar je goed terecht kunt voor relaxte stranddagen. Een van deze stranden is bijvoorbeeld ‘Playa del Postiguet’. Dit strand ligt naast de berg Benacantil, waar het kasteel ‘Santa Bárbara’ bovenop is gebouwd. Vanaf het strand heb je dan ook een prachtig uitzicht over deze berg en het kasteel. Dit strand kun je zeker niet overslaan tijdens een bezoek aan Alicante. Een ander strand dat ook de moeite waard is, is ‘San Juan Beach’. Dit strand is erg groot en is maar liefst 7 kilometer lang. Langs het strand ligt een boulevard waar je kunt wandelen langs zee. Ook zijn er verschillende barretjes en restaurantjes waar terecht kunt voor wat eten en drinken. Deze stranden zijn erg kindvriendelijk. Plan daarom zeker een aantal stranddagen in tijdens je vakantie naar Alicante!

Proef de Spaanse tapas 

Als je in Spanje bent kun je niet ontkomen aan het proeven van de heerlijke tapas. In Alicante zijn er veel verschillende tapas restaurants waar je kunt genieten van typische Spaanse tapas en zelfs regionale specialiteiten. Een van deze regionale specialiteiten is ‘Arroz Alicantino’. Verder vind je hier natuurlijk ook ‘jamón ibérico’, ‘croquettas de jamón, ‘tortilla de patatas’ en nog veel meer. Voor kinderen zitten er ook genoeg smakelijke tapas tussen!

Bezoek het kasteel ‘Santa Bárbara’

De bekendste bezienswaardigheid van Alicante is het kasteel ‘Santa Bárbara’. Zoals je hierboven al kon lezen ligt het kasteel op de 166 meter hoge berg Benacantil. Het kasteel komt uit de 9e eeuw en is tot 1962 nog in gebruik geweest als gevangenis. Vanuit het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad Alicante en de zee. Het is daarom alleen al zeker de moeite waard om te bekijken. Het kasteel is lopend te bereiken of tegen een kleine vergoeding met een lift. Wel zo handig voor als je kleine kinderen hebt natuurlijk. Een bezoek aan dit kasteel kan dus ook op je lijstje voor activiteiten in Alicante!

Verken de oude binnenstad ‘Casco Antiguo’

Houd jij van authentieke Spaanse architectuur? Dan kan een bezoekje aan de oude binnenstad van Alicante niet ontbreken tijdens je vakantie naar Alicante. De oude binnenstad heet ‘Casco Antiguo’ en als je hier loopt voelt het net alsof je terug in de tijd gaat. Het oude centrum heeft namelijk de typische smalle straatjes van vroeger en kleine gezellige pleintjes waar je terecht kunt in een van de restaurants of barretjes. Ook weer een aanrader om te bezoeken!

Je merkt het, Alicante is zeker de moeite waard om te bezoeken met het hele gezin!