4x lekkere cocktails om te drinken tijdens Oudejaarsavond!

Eten door Anjali

 Oud en nieuw staat weer voor de deur en daar hoort bij: een lekker drankje! Wil jij nu niet standaard aan de wijn, bier of champagne? Dan hebben wij de lekkerste NYE-cocktails voor jou.

1. Cotton candy cocktail

We beginnen met de makkelijkste: het enige dat je nodig hebt is champagne of cava en suikerspin.

Zo maak je het

  1. Verdeel de champagne of cava over mooie champagnecoupes.

  2. Leg een pluk suikerspin over het randje heen.

  3. Laat je gasten de suikerspin erin doen en bewonder het smeltende effect.

  • Bonus tip: stop wat eetbare glitters in de suikerspin en vouw de pluk dicht: hierdoor zal de suikerspin smelten in het drankje, waardoor het gevuld wordt met feestelijk glitters!

2. Peer-honing cava

Een glaasje cava, maar dan net wat lekkerder: met peer en honing! Ook deze is simpel te maken, dus veel tijd ben je er niet aan kwijt.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 8 eetlepels perensap

  • 1 fles cava

  • 4 theelepels honing

  • snufje kaneel

Zo maak je het

  1. Verdeel de perensap over vier glazen en schep één theelepel honing per glas. Voeg een snufje kaneel toe en meng dit met een lepeltje.

  2. Vul de glazen aan met cava.

  3. Garneer elk glas met een dun plakje peer met eventueel een beetje kaneel.

3. Hibiscus mocktail

Voor degenen die geen alcohol drinken: de hibiscus mocktail! Dit verfrissende drankje straalt gezelligheid én klasse uit, perfect voor een mooie jaarwisseling!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 

  • 150 ml appelsap

  • 250 ml sodawater of spa rood

  • een handje ijsblokjes

  • 2 munt takjes

  • 2 eetlepels vlierbloesemsiroop

  • 4 eetbare bloemen

  • Een cocktailshaker

Zo maak je het

  1. Zet de cocktailshaker voor gebruik een half uur in de vriezer.

  2. Haal de cocktailshaker uit de koelkast en stop de ijsblokjes en de vlierbloesemsiroop erin.

  3. Giet de appelsap en het sodawater erbij en schud tot het drankje goed gemengd en gekoeld is.

  4. Zeef het mengsel.

  5. Vul de glazen met het mengsel en leg in elk glas een eetbare hibiscusbloem. Garneer met een half takje munt en serveer.

4. Campfire marshmallow cocktail

Deze heerlijke romige cocktail laat je een knus gevoel geven. Het is buiten misschien koud, maar binnen met alle vrienden, familie en dierbaren is het nog nooit zo warm geweest. Deze cocktail weerspiegelt dat (ook al is 'ie zelf koud!)

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 120 ml Baileys

  • 80 ml wodka

  • 120 ml melk

  • 4 marshmallows

  • 4 eetlepels chocoladesaus

  • 4 Digestive of chocolate chip koekjes 

  • 12 ijsblokjes

  • crème brûléebrander

Zo maak je het

  1. Verkruimel het koekje.

  2. Doop de rand van het glas in chocoladesaus en dip daarna in de koekkruimels.

  3. Brand de marshmallows aan één kant met de crème brûléebrander.

  4. Mix de Baileys met de wodka en ijsblokjes tot alles ijskoud is.

  5. Vul het glas met een aantal ijsblokjes en het Baileys en wodka-mengsel. Top af met koude melk en laat de marshmallow erin drijven.

  • Extra tip: laat wat chocoladesaus aan de aan de binnenkant van het glas via de zijkant naar beneden druipen, en vervolg het stappenplan daarna vanaf stap 3.

 

 

 

 

 

 

 

​​​​​​​