4 kerstcocktails die je de hele avond door wil drinken

Eten door Juliët

Kerst komt langerzamerhand steeds dichterbij en wat past daar nou het beste bij? Een feestelijke kerstcocktail natuurlijk. Een spoom van citroen en stoofpeertjes of Spicy pink x-mascocktail. Genoeg recepten waar jij uit kan kiezen tijdens de feestdagen. Waar ga jij voor?

Kerstcocktail

1. Spoom

We beginnen met deze verfrissende kerstcocktail. Deze spoom bestaat uit sorbetijs en citroen. Een ideaal drankje als tussengerecht. Kun je weer door naar de volgende gang. Zo maak je hem!

Ingrediënten voor vier personen

  • 1 citroen
  • 500 ml citroensorbetijs
  • 200 ml vers geperst cranberry peer en appelsap
  • 150 ml mousserende wijn

Verder heb je nodig: een blender, champagneflûtes en een zesteur

 

Zo maak je hem: 

  1. Boen de citroen schoon en zorg dat je de gele schil van de vrucht snijd in dunne reepjes. Gebruik hiervoor een zesteur.
  2. Doe de citroensorbet met wat vers gesperst sap en de mousserende wijn in een blender. Meng dit tot een glad mengsel.
  3. Schenk dit mengsel in de champagneflûtes en garneer deze met citroenschil. Serveren maar!

 

2. Glittercocktail

Een beetje glitter en glamour kan er niet ontbreken tijdens de kerst. Een heel frisse en lichte kerstcocktail met bubbels!

 

Ingrediënten voor vier personen

  • 1 gouden glitterspray
  • 30 g gouden suikerspin
  • 500 ml prosecco

Verder heb je nodig: Champagneglazen

 

Zo maak je hem

  1. Bespuit de binnenkant van het champagneglas met gouden glitter spray.
  2. Verdeel vervolgens 1/2 van de suikerspin in 1 plukje per persoon. Spuit daarna 6 keer met de glitterspray in elk plukje en vouw deze dicht tot een balletje (glitterbombe).
  3. Schenk de glazen bijna vol met prosecco. Leg de glitterbombes in de glazen en roer deze door, zodat de glitter goed verspreidt. 
  4. Verdeel nu de rest van de suikerspin over de glazen. Time to drink!

 

3. Spicy pink x-mascocktail

Heb jij ooit al eens gehoord van de Spicy pink x-mascocktail? Spicy, maar wel super lekker. Daarnaast is die ook nog eens 100% vegan! Deze kerstcocktail wordt namelijk gemaakt van aquafaba en geen eiwit.

 

Ingrediënten voor vier personen

  • 2 rode grapefruits
  • 350 ml kikkererwten
  • 1 rode jalapeñopeper
  • 50 ml vlierbloesemsiroop
  • 1 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract

Verder heb je nodig: Een cocktailshaker en martiniglazen

 

Zo maak je hem

  1. Pers de grapefruits uit en zeef het sap boven een kom. Laat vervolgens de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Het vocht wordt namelijk alleen gebruikt. Snijd nu de jalapeñopeper in zo dun mogelijke plakjes. 
  2. Nu is het tijd om te shaken. Doe de 300 ml grapefruitsap, het kikkererwtenvocht, de helft van de jalapeño, de wodkwa, vlierbloesemsiroop en vanilleextract in een cocktailshaker. Eventueel kun je dit in twee delen doen. Schud alles goed door elkaar, zodat er schuim ontstaat. Schenk dit in glazen en verdeel de rest van de peperringen erover. ​​​​​​Time to spice it up!

 

4. White cocktail

Deze kerstcocktail is perfect als welkomsdrankje voor het kerstdiner. Prachtig en ook nog eens superlekker. Hiermee zet je wel de toon!

 

Ingrediënten voor vier personen

  • 200 ml volle melk
  • 100 ml gecondenseerde volel melk
  • 12 ijsklontjes
  • 120 ml wodka
  • 100 ml hete espresso

Verder heb je nodig: sateprikkers en whiskyglazen

 

Zo maak je hem

  1. Week de satéprikkers even in koud water en dep ze vervolgens droog. Ondertussen breng je in een kleine steelplan de melk tegen de kook aan, je draait het vuur uit en je voegt de gecondenseerde melk toe. Roer dit alles goed door elkaar tot een mooi mengsel.
  2. Verdeel nu de ijsklontjes en de wodka over de glazen. Rijg aan elke satéprikker 2 marhmallows. Gril deze om en om 5 sec boven een bbq of gasfornhuis. Ze moeten lichtgeblakerd zijn. 
  3. Verdeel daarna de koffie en de warme melk over de glazen en steek de satéprikkers met marshmallows erin. 

 

 

Hele fijne feestdagen allemaal en proost er op los met een kerstcocktail! Cheers!