Winter griepje? Dit kun je het beste eten zodat je snel weer opknapt

Sport & gezondheid door Juliët

Najaar betekent de tijd van de griep. We moeten er helaas maar mee dealen. Maar hoe komen we er nou zo snel mogelijk er weer bovenop? Met het volgende eten ben jij zo weer opgeknapt. Lees gauw verder!

Eten bij winter griepje

1. Soep

We starten met een lekker soepje! Het liefst kippensoep. Een griep gaat vaak gepaard met een verstopte neus en hoesten. Wat kan daar nou het het beste tegen helpen? De stoom van soep van syptomen verlichten. Wist je dat kippensoep, op basis van bouillon, een ontstekingswerende werking heeft? Deze gaat de ontwikkeling van slijm tegen. Je knapt er echt van op.

2. Gember

Ben jij echt kots misselijk? Gelukkig hebben we hier wat voor, namelijk gemberthee. Gember heeft namelijk een positieve werking op je maag en spijsvertering, maar helpt ook zeker tegen een zere keel. Oh ja en je gaat er lekker van zweten. Dat is nou net wat je moet tijdens de griep.

3. Knoflook

Ben jij net als ons ook zo dol op knoflook? Heb jij even geluk, tijdens je winter griepje geeft dit je een enorme boost aan je immuunsysteem. Nee je hoeft er niet van te knabbele, je kan gewoon een paar kleine stukjes inslikken. Of je maakt er natuurlijk een heerlijke maaltijd mee, als de knolook overheerst geeft niks. Lekker toch?

4. Toast

Is jouw maag helemaal van slag, maar je wil wel wat eten? Eet dan vooral niet te zwaar. Een geroosterd broodje is dan een goed idee. Eet het bijvoorbeel bij een kop soep of besmeer het met een licht beleg.

5. Ijs

Wie houdt er nou niet van ijs? Voor je zere keel is het ideaal. Waterijsjes verzachten de pijn namelijk. Wat ook helpt, is water drinken met ijsblokjes erin. Sowieso is het goed om veel water te drinken bij de griep. Vooral als je griep hebt. Je lichaam moet natuurlijk niet uitgedroogd raken.

6. Citroen en pompelmoes

Wist je dat citroen en pompelmoes echt je bondgenoten zijn als het gaat om de griep? Ze bevatten namelijk veel vitamine C. Daarnaast bevatten ze veel flavonoïden die je immuunsysteem versterken. Naast de cintrusvruchten zit er ook in kiwi's, rode paprika, ananas en spruijtes veel vitamine C. Je moet er misschien maar net zin hebben, toch helpt het.

7. Proteïnen

Tijdens de griep voel je je een stuk zwakker, omdat je minder eetlust hebt. Wat helpt hier nou het beste tegen? Voldoende proteïnen eten. Probeer vooral lichte dingen te eten met wat proteïne. Denk aan kip, ei, vis of champignons.