Mark Baanders over vele positieve reacties van Expeditie Robinson-kijkers: "allermooiste cadeau"

Celebs door Jennifer

In het huidige seizoen van Expeditie Robinson kwamen niet alleen veel ruzies en drama voorbij, maar ook iets heel leuks. Of eigenlijk een leuk persoon, namelijk Mark Baanders. Binnen no time wordt hij de grote favoriet onder tv-kijkers, die hem liever niet zien gaan. Hij komt gelukkig voor, maar helaas voor hen en Mark nét niet tot de finale. Al kan hij terugkijken op een mooi avontuur, en is hij wel dankbaar voor alle positieve reacties en aandacht.

Mark over positieve reacties door Expeditie Robinson

Grote kans dat een hoop kijkers van Expeditie Robinson gisteren in tranen voor de buis zaten. De smaakmaker en publiekslieveling van het populaire tv-programma heeft namelijk helaas het eiland verlaten. Publieksfavoriet Mark Baanders is twee keer tweede geworden bij een proef in de halve finale, maar schopt het dan toch nét niet tot de finale. Nooo! Gelukkig is hij wel zo'n beetje tot het einde erin gebleven, want veel kijkers hebben hem niet willen missen. Daarnaast zullen we dankzij hem voortaan altijd petanque spelen in plaats van jeu de boules. *wink*

Hoe dan ook is Mark wel dankbaar voor alle positieve reacties en aandacht van tv-kijkers. Zo noemt hij het zondagavond bij talkshow Renze "het allermooiste cadeau", dat mensen hem nu beter kennen als 'persoon'.

Lees ook: Expeditie Robinson-kijkers verbazen zich over aanpassing regels tijdens proef: "beetje raar"

Beter leren kennen

Voordat dit seizoen van Expeditie Robinson op de buis kwam, hadden een hoop mensen vooroordelen over Mark. Zoals velen weten werkt hij als verslaggever bij omroep PowNed, waar hij bekendstaat als de 'slijptol' vanwege zijn hese stem. Meestal staan verslaggevers van PowNed vervolgens bekend als brutale, vervelende journalisten. Maar Mark blijkt wel een vriendelijk en leuk persoon, daarnaast ook een beetje naïef over het spel. Al maakt dat hem dus nog leuker, waardoor hij binnen no time de publieksfavoriet wordt.

Overigens had Mark geen idee, hoe hij bekend stond bij mensen. "Ik zat in een bubbel met mensen die mij volgden en mijn video's hilarisch vonden," legt hij uit aan Renze Klamer in zijn talkshow. Het feit dat mensen hem beter hebben leren kennen in Expeditie Robinson helpt wel mee in zijn werk. Zo vertelt Mark aan Geraldine Kemper in Back2Base, dat zijn straatinterviews hem nu makkelijker afgaan. "In eerste instantie waren mensen best wel schuw," vertelt hij. Mensen waren bang voor zijn persoonlijkheid en moeilijke vragen. "Maar ik merk dat het in mijn werk veel heeft gebracht, doordat mensen zich veel makkelijker openstellen aan mij." Mark noemt het "bizar mooi" hoeveel invloed een tv-programma kan hebben op iemands karakter.

Lees ook: Heftig: publieksfavoriet Mark Baanders vond Expeditie Robinson een "traumatische ervaring"