Oei: Peter Gillis moet zijn 'belangrijkste vakantiepark' in Brabant per direct sluiten

Celebs door Jennifer

Het gaat alleen maar de slechte kant op met Massa is Kassa-ster Peter Gillis. Niet alleen ervaart de realityster persoonlijke problemen met zijn ex Nicol, daarnaast gaat het ook niet goed met zijn vakantieparken. Zo is nu bekend, dat hij zijn 'belangrijkste vakantiepark' in Brabant per direct moet sluiten. Ah oh! De gemeente geeft hem namelijk geen enkele vergunning, omdat er een 'ernstig gevaar' bestaat dat hij misbruik maakt van de situatie voor criminele doeleinden.

Peter Gillis moet vakantiepark per direct sluiten

In het Brabantse dorpje Ommel bevindt zich vakantiepark Prinsenmeer, wat voor Massa is Kassa-ster Peter Gillis zijn belangrijkste vakantiepark is. Alleen moet nou juist dít vakantiepark per direct sluiten. De gemeente Asten - daar valt Ommel onder - geeft hem namelijk geen enkele benodigde vergunning meer. Dus zowel de horeca-, milieu- én exploitatievergunning worden ingetrokken door de gemeente. Waarom? Er zou een 'ernstig gevaar' bestaan, dat de ondernemer misbruik maakt van de vergunningen voor criminele doeleinden. Peter zegt tegen het AD "zwaar teleurgesteld" te zijn over de beslissing. Of hij in beroep gaat tegen het besluit, weet hij nog niet: "Zover ben ik nog niet."

Belastingfraude?

Sinds vorig jaar hebben alle vakantiepark in de gemeente Asten te maken met nieuwe regels. Daardoor had Peters vakantiepark ineens een vergunning nodig. Voor de aanvraag daarvan was een Bibob-toets nodig. Hierbij wordt gecheckt of het risico bestaat, dat de ondernemer de vergunning misbruikt voor criminele zaken, zoals witwassen. En voor deze Bibob-toets is Peter dus gezakt. Oei.

Waarom Peter precies gezakt is voor de Bibob-toets blijft geheim. Echter lieten vijf burgemeesters eerder al weten, dat ze klaar zijn met de ondernemer. Volgens hen overtreedt hij regelmatig de regels. Daarnaast wordt hij ook verdacht van belastingfraude.

Vakantiepark leegruimen

Het vreselijke aan de situatie is, dat een hoop vaste bewoners van het vakantiepark binnenkort op straat staan. Naast vakantiegangers wonen er namelijk mensen illegaal in het park. Hoeveel mensen daar precies wonen is onduidelijk. Volgens de burgemeester van Asten krijgen deze mensen wel de kans "om een nieuwe plek te zoeken". Daarvoor krijgen zij een extra maand. Vakantiegangers moeten wel voor aanstaande zaterdag weg zijn.

De kans is overigens aanwezig, dat andere vakantieparken ook moeten sluiten. Vier andere gemeenten willen namelijk ook een exploitatievergunning eisen van Peter, waarvoor hij weer een Bibob-toets moet doen. Als hij deze toets wederom niet haalt, gebeurt hetzelfde als met zijn vakantiepark Prinsenmeer.

Lees ook: Ah oh: Peter Gillis mag ook horeca niet openen in vakantieparken van Soerendonk en Valkenswaard