Bucketlist tip: alles wat je wil weten over de moderne 7 wereldwonderen

Reizen door Esra

Je hebt er vast wel eens over gehoord: de 7 wereldwonderen. Hoewel de meesten er wel eens van gehoord hebben, weten veel mensen niet wat de wereldwonderen precies zijn. Om het nog wat moeilijker te maken zijn er zowel oude als nieuwe wereldwonderen. We vertellen je alles over deze wereldworden in dit artikel, zodat jij ze op je bucketlist zet.

De klassieke wereldwonderen

We blikken even terug naar de oudheid. In talloze historische geschriften wordt er uitgebreid geschreven over de klassieke (oude) 7 wereldwonderen, die in die tijd bestonden. Niemand weet hoe deze bouwwerken er precies uitzagen. Alleen de tekeningen die gemaakt zijn aan de hand van de beschrijvingen, geven een indruk van hoe ze eruitzagen. Het is zelfs de vraag of deze wereldwonderen wel daadwerkelijk bestaan hebben.

Lees ook: 10 musthavens voor wanneer je op reis gaat

De moderne wereldwonderen

In tegenstelling tot de klassieke wereldwonderen, staan de moderne wereldwonderen nog wél overeind. Na een internationale verkiezing zijn de 7 nieuwe wereldwonderen in 2007 bepaald. Deze zijn:

Petra in Jordanië 

De stad Petra is in de laatste paar eeuwen voor Christus gebouwd door de Nabateeërs. Ze lieten zich inspireren door de Romeinen, Egyptenaren en Grieken. Deze adembenemende stad is een must-see wanneer je in Jordanië bent. Je bevindt je midden in de woestijn en wordt omringd door gigantische rode en oranje rosten. Het kost minimaal 11 uur om de hele stad gezien te hebben. Wow! Een tip is daarom om de wandeling door de stad te verdelen over twee dagen.

Chichén Itzá in Mexico

Verstopt in de jungle van schiereiland Yucatán (in het oosten van Mexico), vind je de stad Chichén Itzá. In deze stad is héél veel moois te zien. De must see en bekend om het tweejaarlijkse verschijnsel tijdens de lente- en herfstequinox, is de trappiramide van Kukulcán: een tempel voor de god Kukulcán. Twee keer per jaar valt de schaduw zodanig langs de trappen van de piramide, dat het op een kruipende slang lijkt. Naast deze tempel is ook een bezoekje aan de Balspelbaan, de patio van 1000 kolommen, de tempel van de krijgers, het platform van Venus en de graftombe van de hogepriester het zeker waard. Máár dat is zeker niet alles wat de prachtige stad te bieden heeft.

Chinese muur in China

 Deze enorme muur is ruim 21.000 kilometer lang. Hoewel dat misschien niet zoveel zegt, moet je even nagaan dat een gemiddelde wandelaar er 4 uur over doet om 20 kilometer te lopen. Theoretisch gezien zou een gemiddelde wandelaar, als hij of zij in hetzelfde tempo blijft lopen, er 4200 uur over doen om de hele Chinese muur te bewandelen. Dat zijn 175 dagen. Sow!

Lees ook: Fooi in verschillende landen: dit is de norm

Cristo Redentor in Brazilië 

Uitkijkend over Rio de Janeiro in Brazilië, staat op de top van de Corcovado-berg het bekende beeld Cristo Redentor. Wanneer je in Brazilië bent is het een must om dit enorme beeld te bezoeken. Het beeld is 38 meter hoog, heeft een spanwijdte van 28 meter en het weegt in totaal 1145 ton. Wow! Gek om dan te beseffen dat het beeld gemaakt is in Frankrijk. Ja, je leest het goed.. In Frankrijk. In blokken van 16 ton werd het verscheept naar Brazilië, waar het vervolgens in elkaar gezet is. Je moet er wat voor over hebben.

Machu Picchu in Peru

Deze ruïnestad is rond 1420 gebouwd en maar ongeveer 100 jaar in gebruik geweest. Het is tot op de dag van vandaag onduidelijk waarom de stad is verlaten, wat de functie ervan was en waarom de stad gebouwd is op zo’n afgelegen plek. Desondanks is de ligging van Machu Picchu prachtig en het trekt dan ook vele bezoekers. Er zijn twee bekende wandelroutes die uitkomen in de stad. De populairste route is 42 kilometer en de wat uitdagendere route is 75 kilometer. Je kunt er ook voor kiezen om met de trein en/of bus te gaan.

Colosseum in Italië

Het Colosseum, ook wel Flavisch Amfitheater genoemd, werd vooral gebruikt voor gladiatorengevechten en gevechten met wilde dieren. De keizer Titus organiseerde spelen die wel honderd dagen duurden. Ook waren zeeslagen te zien. Hiervoor werd het theater gevuld met miljoenen liters water en werden er beroemde zeeslagen uit de geschiedenis nagespeeld. Nu wordt het Colosseum gebruikt voor rondleidingen. Ben je in Italië, dan is het Colosseum zeker het bezoeken waard.

Taj Mahal in India

Dit prachtige bouwwerk wordt gezien als het symbool van India. De Taj Mahal is helemaal gemaakt van marmer en kent een indrukwekkend verhaal. Sjah Jahan gaf een half jaar na de dood van zijn favoriete vrouw, Arjumand Banu Begum, de opdracht om de Taj Mahal te bouwen. Hij wilde haar nagedachtenis eren. Ruim 15 jaar lang werd er door duizenden bouwvakkers aan gewerkt. Uiteindelijk kreeg ze in 1643 haar rustplaats midden in dit monumentaal gebouw. 25 jaar later werd ook Sjah Jahan, na zijn dood, naast haar bijgezet.

Bron: Vakantiediscounter.nl, Tui.nl, Holidayguru.nl, Ronreizen.nl en Historiek.ne Beeld: Unsplash