Oorzaak overlijden Friends-acteur Matthew Perry voorlopig onbekend: onderzoek kan weken duren

Celebs door Jennifer

Fans van de serie Friends zijn waarschijnlijk nog steeds in rouw. Op zondagochtend werd bekend dat acteur Matthew Perry, die de rol van Chandler vertolkte, is op 54-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand. De hele wereld was in shock. Waardoor de acteur nu precies is overleden, dat is nog niet bekend. Waarschijnlijk zullen we dat voorlopig ook niet weten. Er is namelijk zeker nog aanvullend onderzoek nodig naar de oorzaak van zijn overlijden, en dit kan blijkbaar weken duren.

Oorzaak overlijden Matthew Perry voorlopig onbekend

Zo'n beetje de hele wereld was in shock, toen op zondag het nieuws naar buiten kwam over het overlijden van acteur Matthew Perry. De acteur werd vooral bekend dankzij het komische personage Chandler, die hij mocht spelen in de populaire serie Friends. Met deze rol heeft hij miljoenen harten gestolen en een heleboel mensen aan het lachen gemaakt. Geen wonder dat zoveel mensen nu rouwen om zijn dood. Zo werden bij het appartementencomplex in New York, uit Friends, allemaal bloemen en kaartjes neergelegd als eerbetoon van de fans. Lief!

Ondertussen is het onderzoek naar het overlijden van Matthew nog volop gaande. Wat we wel weten is, dat de acteur dood in zijn jacuzzi werd gevonden. Daar is hij overleden aan een hartstilstand. Alleen is de precieze oorzaak van zijn overlijden voorlopig nog onbekend. En grote kans dat het nog weken zal duren, voordat we hier iets over weten. Volgens een patholoog uit Los Angeles is er namelijk zeker nog aanvullend onderzoek nodig, dat concludeert hij na een autopsie van het lichaam.

Toxicologisch onderzoek

Volgens de patholoog moet er nog een toxicologisch onderzoek worden gedaan. Bij zo'n onderzoek worden schadelijke stoffen in het lichaam opgespoord. De patholoog geeft in zijn medische verslag aan, dat tijdens het onderzoek ook wordt gekeken naar "complicerende factoren" die hebben bijgedragen aan de hoofdoorzaak.

Wat ze hier precies mee willen zeggen, is nog onbekend. Wel weten we dat Matthew eerder ernstige gezondheidsproblemen heeft gehad door zijn drugsverslaving. Zo werd hij vijf jaar geleden opgenomen in het ziekenhuis vanwege een geperformeerde darm. Dit kwam doordat hij te veel drugs had gebruikt. In zijn boek Friends, Lovers and the Big Terrible Thing onthult hij dat hij destijds een bijna-doodervaring ervaarde. Wow! Naar eigen zeggen was hij inmiddels wel helemaal clean. Zo wilde hij alles pas delen, zodra hij "vrijwel helemaal nuchter was". Dat vertelt hij in zijn boek.

Verslaafd

Overigens was hij dus vooral verslaafd aan pijnstillers, maar ook aan alcohol. En volgens Matthew zelf waren zijn verslavingen ook te zien in de serie Friends. In zijn boek zegt hij: "Als ik te zwaar ben, is het alcohol. Als ik mager ben, zijn het pillen. Als ik een sikje heb, zijn het nog meer pillen." Op een gegeven moment slikte hij 55 pillen per dag van de pijnstiller Vicodin. Heftig!

Hoewel de meeste mensen hem herinneren als Chandler uit Friends, hoopt hij zelf eigenlijk op een andere manier te worden herinnerd. "Ik wil graag worden herinnerd als iemand die goed leefde, goed liefhad en een zoeker was," vertelde hij een jaar geleden in een interview. "En zijn belangrijkste ding is, dat hij mensen wil helpen. Dat is wat ik wil." Dat helpen heeft hij namelijk goed gedaan, door alles openlijk te delen in zijn boek. Zo hoopt hij andere alcohol- en drugsverslaafden te ondersteunen in hun proces om clean te worden.

Lees ook: 9 verhaallijnen uit Friends die eigenlijk helemaal niet klopten