Chateau Meiland-kijkers zien complete hysterie tijdens fandag, security grijpt in: "heel erg nodig"

Media door Jennifer

Sommige mensen zien ze liever gaan, maar een heleboel andere mensen kijken nog graag naar de familie Meiland. Dat wordt weer eens duidelijk in de nieuwste aflevering van Chateau Meiland. Dit jaar was een eerste fandag van de Meilandjes en hier kwamen veel mensen op af. Het leverde een hysterische dag op, dat Martien zelf vergelijkt met de Beatles-mania. De security was hard nodig!

Familie Meiland toont hysterische fandag in Chateau Meiland

Ze zijn één van de bekendste families van Nederland, dus een fandag voor de familie Meiland kan natuurlijk niet ontbreken. In 2023 was het eindelijk zover en kennelijk werd het net zo hysterisch als de familie zelf. In de nieuwste aflevering van Chateau Meiland seizoen 9 zien we taferelen, die sommige mensen misschien nog kennen uit de tijd van de Beatles. OMG! Oké, waarschijnlijk is dat een nogal overdreven vergelijking. Al vergelijkt Martien het zelf wel graag met de Beatles-mania. Erica vindt het inderdaad wel iets te ver gaan. "Dat is toch wel andere koek," zegt ze. "Je gaat jezelf toch niet vergelijken met de Beatles?" Misschien is zij daar gewoon te nuchter voor, want ze denkt niet dat hun fans gaan gillen.

Nou, fans van de familie Meiland kunnen wel erg enthousiast zijn, zien kijkers van Chateau Meiland. De fandag vindt plaats in Doornspijk en is georganiseerd door een fanclub van de Meilandjes. Gelukkig hadden ze wel een limiet voor het aantal bezoekers. In totaal zijn er 450 mensen op af gekomen, waardoor het event wel helemaal is uitverkocht. En dat is te merken. De familieleden moeten continu op de foto met mensen en komen daardoor amper bij het officiële fotomoment. Overigens is het de moeite soms wel waard. Zo hebben er ook fans uit België drie uur gereisd om de familie te zien. Zo, hé!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door SBS6 (@sbs6nl)

Beveiliging grijpt in

Op een gegeven moment komt Erica helemaal verwoedt aan bij Maxime. "Waar was je nou?" vraagt ze. "Ik werd helemaal vastgehouden door een vrouw," legt Erica uit, waarna haar dochter zich een hoedje schrikt. "Vastgehouden? Hè?" De vrouwen wilden Erica kennelijk even helemaal voor zichzelf, waardoor ze zich naar eigen zeggen "moest losrukken" van hen. Wauw! Na zo'n drie uur foto's maken en signeren grijpt de beveiling in. Ze zijn veel te lang bezig en worden abrupt weggehaald bij de fans. Daardoor grijpen sommige fans helaas mis. "Er worden allemaal mensen boos," zegt Maxime met een rood gezicht. Al is de familie zelf alsnog wel blij met de beveiling. "Dat is dus echt heel erg nodig," concludeert Erica, wanneer ze eenmaal in de auto zitten.

De kijkers van Chateau Meiland zien vol verbijstering alles gebeuren. "Lijkt me een typisch geval van Eens Maar Nooit Meer," reageert één van hen op socialmediakanaal X. Een ander noemt de Meilandjes en The Beatles "één pot nat". Misschien was de vergelijking van Martien zo gek nog niet.

Lees ook: Wat goééd! Familie Meiland krijgt bezoek van déze oude bekende: "had meteen weer klik met Martien"