Luca Borsato openhartig over moeilijke periode vader Marco: "ik weet iets meer, maar ook niet alles"

Celebs door Jennifer

Momenteel loopt een zedenzaak waar zanger Marco Borsato bij betrokken is. Hij zou ontucht hebben gepleegd met een minderjarig meisje. Zelf blijft hij voorlopig dus even in de luwte, maar zijn gezinsleden doen dat zeker niet. Nu praat ook Luca Borsato openhartig over de moeilijke periode rond zijn vader. Volgens hem weten zij wel "meer dan dat er geroepen wordt".

Luca Borsato openhartig over moeilijke periode vader Marco

Marco Borsato verblijft op dit moment nog steeds op de achtergrond. Vooral nu bekend is gemaakt door het Openbaar Ministerie, dat Marco officieel wordt vervolgd voor onzedelijke handelingen bij een minderjarige. Hij kan niet meer makkelijk over straat, blijkt ook uit het open en eerlijke interview met Luca Borsato in de podcast 30 minuten Rauw van Ruud de Wild. Momenteel woont Luca samen met zijn vader in Alkmaar. Al voelt het voor hem niet per se, alsof hij met zijn vader samenwoont. "Het is echt twee gozers met dezelfde passie voor muziek, dezelfde passie voor voetbal in een huishouden," vertelt hij. En ze onderhouden hun huishouden best goed, aldus Luca. Zo kookt zijn vader meestal met de boodschappen, die hij voornamelijk online besteld. Zelf kan zijn vader namelijk niet meer fysiek naar de supermarkt, vertelt Luca. Volgens zoonlief wordt Marco op straat soms minachtend aangekeken door wildvreemden.

Pas voorbij na vonnis

Hij kan wel boos worden om de situatie, vooral doordat het nog een eenzijdig verhaal is. "Natuurlijk weten wij iets meer, dan wat er geroepen wordt," vertelt hij. "Veel mensen horen één kant van het verhaal. Ook doordat mijn vader op dit moment niets zegt in de media." Hij denkt dat dit wel slim is, omdat alles eerst nog onderzocht moet worden. Luca en de andere naasten van zijn vader weten het andere verhaal wel: "Plus, wij weten met welke specifieke individuen dan wel mijn pa dan wel de vrouwen in kwestie over wie we praten. Ik weet iets meer, maar ook niet alles."

Het blijft een gevoelig onderwerp voor het gezin van Marco. Met name doordat ze ook niet te veel kunnen vertellen. Ze willen niet het proces verstoren. Zelf denkt Luca dat alles pas voorbij is, zodra het vonnis is gedaan voor de rechter. "Dan kan er voor mijn vader ook pas een vorm van heling zijn, denk ik," legt hij uit. "En voor ons eigenlijk allemaal."

Minachting op straat

Luca voelt zich wel gelukkig door de manier, hoe zijn gezin momenteel functioneert. "Mijn ouders zijn heel liefdevol naar elkaar, ook al zijn ze niet samen," vertelt hij over de band tussen Marco en ex Leontine. Daarnaast is hij zelf ook nog steeds erg close met zijn broertje Senna en zusje Jada. Elke donderdag kookt vader Marco ook thuis in Alkmaar voor zijn drie kinderen. "Dan zijn we echt weer even bij elkaar en samen," zegt hij. "Maar er zit behoorlijk wat spanning op het hele gebeuren."

Zoon Luca hoopt dat er ooit weer een moment komt, dat zijn vader normaal over straat kan. "Dat zou toch ideaal zijn? Dat je naar de Jumbo kan zonder dat mensen per definitie op een hele minachtende manier naar je staren?" vertelt hij. Overigens valt het in Marco's stadje Alkmaar nog mee, omdat het volk daar erg nuchter is. "En [zij, red.] kennen hem in die zin," zegt hij verder. "Maar dat zijn wel dingen waar ik van denk: ja, je wilt toch niet altijd maar waar je loopt op straat het risico lopen, dat iemand maar kan roepen naar je wat 'ie wil?"

Lees ook: Leontine heeft nog steeds vertrouwen in beschuldigde ex Marco Borsato: "we staan allemaal achter hem"