Caroline, 'verbannen huisvriendin' van de Meilandjes, brengt eigen boek uit vol onthullende familiegeheimen

Celebs door Jennifer

Wie Chateau Meiland goed kent, herinnert zich vast ook nog de goede huisvriendin van de Meilandjes: Caroline van Eeden. Hoewel alles in het begin koek en ei was tussen haar en de familie, sloeg de sfeer op een gegeven moment om. Ze vertrok uit het chateau, waarna een hoop werd gezegd over haar vertrek. Maar nooit kwam het verhaal écht vanuit haar perspectief, tot nu! Dit jaar verschijnt Caroline's autobiografie, waarin ze waarschijnlijk ook wat familiegeheimen zal onthullen.

Caroline van Eeden komt met autobiografie

Eerder verschenen al de boeken Martien: van burgemeesterszoontje tot kasteelheer, Erica: de motor achter de Meilandjes en Maxime: Misbruikt, ontspoord en nu... gelukkig!. Maar nu krijgt ook de bekende en inmiddels verbannen huisvriendin van de Meilandjes haar eigen autobiografie. Caroline van Eeden kondigt het nieuws "met een gevoel van opluchting en opwinding" aan op haar eigen Instagram. In het najaar krijgt ook zij haar eigen boek genaamd Caroline: de verbannen huisvriendin uit Chateau Meiland en het belooft wel wat ophef te veroorzaken. Er zullen namelijk ook zeker wel wat familiegeheimen onthuld worden.

In het boek wordt namelijk niet alleen haar levensverhaal geschreven. Zo schrijft ze op Instagram: "Tevens keer ik uitgebreid terug naar mijn jarenlange vriendschap met Martien en de andere leden van de Meiland-familie. Ik beschrijf onze gezamenlijke emigratie naar Frankrijk, mijn betrokkenheid bij de eerste twee seizoenen van Chateau Meiland, en werp licht op de daadwerkelijke redenen achter mijn verbanning uit zowel het chateau als de serie." OMG!

Wanhoopskreet

Volgens de schrijfster van het boek Valérie Lempereur was het boek voor Caroline een "wanhoopskreet", zo vertelt Valérie aan Story. "Caroline voelde zich emotioneel zo bekneld dat ze geen andere uitweg meer zag." De familie heeft een hoop dingen over hun ex-vriendin gezegd en veelal in negatieve zin. Zo noemden ze haar een "geldbeluste opportuniste, lui, ouderwets en een instabiel individu". Het zorgde er allemaal voor dat Caroline er mentaal doorheen zat. Er werd zelfs een posttraumatische stressstoornis (PTSS) vastgesteld, aldus Valére tegen Story. En: "Volgens haar behandelend artsen heeft ze deze stoornis ontwikkeld als gevolg van alle narigheid met de familie Meiland." Oef.

Het boek Caroline: de verbannen huisvriendin uit Chateau Meiland verschijnt op 2 oktober 2023, maar je kan het nu al vooruitbestellen via deze website.

Lees ook: Maxime Meiland op 15e verkracht door ex-gevangene: "zag het niet meer zitten"