Say what? Binnenkort kun je via X (Twitter) ook videobellen én geld overmaken naar anderen

Vrije tijd door Jennifer

Waarschijnlijk heb je wel meegekregen, dat socialmediakanaal Twitter is overgenomen door Elon Musk en inmiddels X heet. Nou, deze overname brengt ook een hoop veranderingen met zich mee. Zo konden we al langere berichten schrijven op het plaform, maar dat was blijkbaar slechts het begin. De nieuwe eigenaar wil van X een alles-app maken. Daarom kun je binnenkort ook videobellen én geld overmaken via het socialmediakanaal. Wát?

Videobellen en geld overmaken via X (Twitter)

De nieuwe functies van socialmediakanaal X werden aangekondigd door de nieuwe directeur van het bedrijf, Linda Yaccarino. Ze vertelde hierover in een interview met de Amerikaanse tv-zender CNBC. Binnenkort kunnen gebruikers via X niet alleen berichten versturen, maar ook videobellen met andere gebruikers en zelfs geld overmaken naar elkaar. Wacht, wat? Volgens de directeur is het de eerste stap om van X een alles-app te maken. Daarvoor konden de gebruikers van X al langere berichten schrijven. Ja, je wordt allang niet meer beperkt tot alleen 140 tekens. Inmiddels mag je gewoon hele verhalen posten op het socialmediakanaal. Daarnaast kun je ook al langere video's bekijken en wordt er waarschijnlijk gewerkt aan een muziekdienst. Zo heeft X het account @Music overgenomen van een gebruiker.

Op het moment dat Twitter officieel werd overgenomen door Elon, werd al bekendgemaakt dat ze op weg waren naar een alles-app. Zo staat de naam X volgens directeur Linda voor "ongelimiteerde interactiviteit". De app moet alles gaan leveren.

Alles-app

Het is overigens niet de eerste keer, dat een app alles levert. Zo gaan er geruchten dat X een soort westers alternatief moet worden voor het Chinese WeChat. Dit begon ook ooit als een chatapp, maar wordt inmiddels dagelijks door zo'n miljard Chinezen gebruikt voor veel meer dingen. Via WeChat kunnen ze onder meer online shoppen, het nieuws lezen, eten laten bezorgen, maar ook een lening afsluiten. Wow! Dit komt doordat verschillende apps aan WeChat zijn gekoppeld.

Hoe de nieuwe functies uiteindelijk eruit komen te zien, is nog onbekend. Wel weten we dat voor het videobellen op X geen telefoonnummer nodig is. Alleen weten we nog niet of het gratis is. Ook is nog onbekend, wanneer de nieuwe functies beschikbaar zullen zijn op het platform.

Lees ook: Dit is waarom je Instagram Stories precies in die volgorde te zien krijgt