Jezelf herontdekken: zo doe je het met behulp van manifestatie

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Heb jij het idee dat je jezelf even helemaal kwijt bent? Dan is jezelf herontdekken precies wat je nodig hebt. Je moet jezelf weer opnieuw leren kennen. Een van de beste manieren om dat te doen, is door middel van manifestatie. Dit is hoe je dit doet.

Lees ook: Wat is priming en wat zijn de voordelen ervan?

Schakel je mindset om

Als je denkt dat je in een gat zit en niet weet hoe je er weer uit moet komen, is de eerste stap het omschakelen van je mindset. Manifestatie werkt namelijk volgens de 'law of attraction'. Dit houdt in dat positieve gedachtes, positieve dingen in je leven verwelkomen. Als jij dus graag jezelf wil herontdekken, moet je hier met een positieve mindset in staan. Verwelkom hetgeen dat je graag wil bereiken door te doen alsof je het al hebt. Uit dankbaarheid hiervoor. De law of attraction doet dan zijn werk.

Gebruik affirmations

Een goede manier om die positieve mindset te behouden, is door gebruik te maken van affirmations. Dit zijn dingen die je tegen jezelf kunt zeggen om je manifestaties uit te spreken en om die positieve mindset te stimuleren. Zeg dingen die jou dichter bij je doel brengen. Om goede affirmations te verzinnen, is het ten eerste belangrijk om je doel voor ogen te hebben. Jezelf herontdekken is een duidelijk doel, maar het is alsnog erg breed. Een paar goede affirmations voor dit doel zijn:

  • Ik vind gemakkelijk mijn weg terug naar wie ik ben.
  • Iedereen wil deze nieuwe versie van mij kennen.
  • Ik kan niet wachten om mijn verbeterde ik te ontmoeten.
  • Ik hou van mezelf, zowel de oude als de nieuwe ik.

Houd een journal bij

Een andere goede methode om gebruik van te maken tijdens het manifesteren, is een journal bijhouden. Schrijf hier dagelijks dingen in op die jou helpen met het bereiken van je uiteindelijke doel. Schrijf bijvoorbeeld op wat je wil gaan doen om je doel te bereiken. Vul dit vervolgens aan met hoe dit is verlopen en hoe je je hierbij voelde. Als je het een gek idee vindt om je affirmations uit te spreken, kun je ze ook opschrijven in je journal. Maak in je journal een dagelijks verslag van je vooruitgang. Na een tijdje kun je dit dan teruglezen en kun je goed zien hoeveel vooruitgang je al hebt geboekt, maar ook waar er nog ruimte is voor verbetering.

Mediteer

Het laatste belangrijke onderdeel van je manifestatie, is mediteren. Dit hoeft er niet per se uit te zien als een hele spirituele meditatie in de kleermakerszit met wierook. Ga even in een rustige ruimte zitten, in een comfortabele houding en neem even een momentje voor jezelf. Denk na over het doel dat je wil bereiken, de manier waarop je journey tot nu toe verloopt en je plannen voor de toekomst. Gebruik je mediatie als een moment van zelfreflectie. Doe dit eens in de zoveel tijd of dagelijks als je hier tijd voor hebt. Het hoeft niet lang te duren, zolang je je maar even volledig kunt focussen op je gedachten.

via GIPHY

Lees ook: Lifehack voor meer balans: de 80/20 regel