Zo houd je vliegen uit huis

Lifestyle door Juliët

Je doet de deur nog maar achter je dicht of er zit weer een vervelende vlieg in je woning. Om gek van te worden! Die vliegen weten altijd wel weer een weg naar binnen te vinden. Aan het mooie weer zitten veel voordelen, maar dit blijft helaas een nadeel. Gelukkig hebben we hier verschillende oplossingen voor. Wij gaan je die vertellen.

Vliegen uit huis

 

1. Zakjes met water

Huh zakje water? Ja je leest het goed. Door een boterhamzakje te vullen met water en op te hangen aan je deur, jaag je de vliegen weg. De schittering van het water houdt de vliegen op afstand. Vul de zakjes voor driekwart met water en hang ze op met een touwtje. Hang ze op verschillende plekken, zodat de vliegen minder kans hebben om binnen te komen.

 

2. Kruidnagel

De geur van kruidnagel doet wonderen. Niet alleen vliegen weten niet hoe snel ze om moeten keren, ook de muggen pak je met dit middel aan. Vul een bakje met wat water met kruidnagel of steek wat kruidnagel in een citroen. Zo pak je ook gelijk de muggen aan.

 

3. Maïsmeel met honing

Met dit middel lok je vliegen zo de val in. Misschien niet heel aardig, maar ach. Mix wat honing of ahornsiroop met maïsmeel en doe dit in een bakje. Lekker plakkerig, maar het werkt wel. Klaar is je val.

 

4. Azijn

De geur van azijn kennen we allemaal wel. De geur verjaagt vliegen hoe dan ook. Kook wat moutatzijn en doe dit in een potje of kom en plaats het in huis. Als je het helemaal goed wilt aanpakken, kun je zelfs de ramen wassen met azijn. Dan weet je zeker dat de vliegen niet in de buurt komen. Of je blij wordt van azijn aan je ramen, is een andere vraag.

 

5. Basilicum 

Zet een basilicumplant neer op het aanrecht. Deze plant verspreidt niet alleen een heerlijke geur door je keuken, maar houdt ook nog eens de vliegen op afstand. Win-win situatie toch?

 

6. Knoflook

Wie houdt er nou niet van knoflook? De geur is misschien intens, maar het heeft wel zijn voordelen. De geur houdt namelijk vliegen op afstand. Laat dat nou net hetgeen zijn wat we willen. Mocht je last hebben van een 'plaag' vliegen dan heb je aan een paar knoflookbollen niet genoeg. Kook de knoflook tot een bouillon en wij garanderen je dat die vliegen niet meer terug te vinden zijn in jouw huis. Weg met die vliegen!