Zayn Malik blikt terug op breuk met One Direction: "we waren elkaar zat"

Celebs door Jennifer

Grote kans dat de break up van de populaire boyband One Direction nog scherp op het netvlies staat bij veel Directioners. Het was Zayn Malik die de band als eerste verliet en daar had hij een goede reden voor, zo blijkt nu uit een interview met RollingStone magazine. Blijkbaar waren ze elkaar na vijf jaar helemaal zat.

Zayn Malik over One Direction periode

De breuk van boyband One Direction is waarschijnlijk wel één van de treurigste momenten uit de begintijd van de zero's. Daar zullen een hoop fans - ook wel Directioners genoemd - het in ieder geval mee eens zijn. Alleen was de break up blijkbaar niet helemaal uit het niets, zo vertelt oud-bandlid en muzikant Zayn Malik nu in een interview met RollingStone magazine. "Ik wil niet teveel in detail treden, maar er was van alles aan de hand," vertelt hij. "Bepaalde mensen deden bepaalde dingen, bepaalde mensen wilden geen contracten tekenen, dus ik wist dat er iets aan de hand was."

Problemen tussen bandleden

Volgens Zayn waren er ook zeker problemen onderling tussen de bandleden. "We zijn vijf jaar lang elke dag bij elkaar geweest en we werden elkaar zat, als ik heel eerlijk ben," zegt hij. "Dus we waren close." Hij geeft wel toe, dat hij inmiddels weer liefdevol terugkijkt op de One Direction periode. Hij kijkt er veel liefdevoller op terug dan destijds.

Hij vindt het ook nog steeds spannend om in z'n eentje op het podium te staan. Al voelt hij nog steeds de juiste energie en wil hij het écht doen. "Ik heb het gevoel dat ik iets te geven heb en ik wil dus weer op het podium staan en dat voelen," vertelt hij. "Dat is één ding dat ik kan zeggen. Mijn fans hebben me altijd op die manier gesteund." Hij is de fans ook zeker enorm dankbaar voor hun steun.

Nieuwe solomuziek

Momenteel is Zayn weer bezig met nieuwe solomuziek. Het is alweer zo'n twee jaar geleden, dat zijn laatste soloalbum uitkwam. Maar goed nieuws voor de fans: binnenkort komt zijn nieuwe single Love Like This uit. Hij waarschuwt de fans wel alvast, dat het anders zal klinken dan voorheen. "Ik ben bezig met een plaat, waarvan ik denk dat mensen hem niet echt zullen verwachten," vertelt hij. "Het is een ander geluid voor mij." Hij verklapt dat de liedjes meer storytelling bevatten, onder andere over zijn dochter. Aww!

Lees ook: Wat jouw favo muziekgenre over jou zegt