Dit zijn de leukste zwembaden in Nederland

Vrije tijd door Juliët

Niets is lekkerder dan afkoeling opzoeken in het zwembad. Vooral met de meeste hete temperaturen. Heerlijk met je kinderen een dagje op pad. In Nederland zijn heel wat subtropische zwembaden te vinden. Je vindt ze met name bij de bungalowparken. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Misschien ben jij straks het water niet meer uit te slaan!

Leukste zwembaden

1. Hof van Saksen

Heb je al wel eens gehoord van resort Hof van Saksen in Drenthe? Dit park staat bekend om zijn recordbrekende glijbanen. Op het resort vindt je Saksische boerderijwoningen en vakantiewoningen. Heerlijk genieten. Zo vindt je niet alleen de grootste glijbaan daar, maar ook de hoogste en steilste. En wat dacht je van de langste trechterglijbaan ter wereld of een 107 meter lange wildwaterbaan. Dit resort moet je gewoon een keer bezocht hebben.

 

2. Tikibad - Duinrell

Misschien ken je attractiepark Duinrell wel, maar ken je ook het vakantiepark met het Tikibad? Het grootste waterpark van de Benelux met maar liefst 21 glijbanen. Ja je leest het goed. Je vindt er de meest verschillende glijbanen. Verder zijn er ook whirlpools, en Lazy River of Turkse stoombaden. Voor de kids is er ook nog een heel waterpark. Als jij even wilt bijkomen van al die glijbanen, kun je heerlijk in het verwarmde buitenbad gaan.

 

3. Aqua Mundo Centerpacs zwembaden 

De Aqua Mundo zwembaden van Centerparcs blijven een echte aanrader. Deze moet je een keer bezocht hebben. De meest subtropische zwembaden met wildwaterglijbanen en heel veel verschillende glijbanen. Naast de zwembaden kun je ook nog eens heerlijk verblijven op het park. De zwembaden zijn allemaal eigenlijk wel leuk, maar toch zijn er paar die eruit springen. Denk aan het zwembadparadijs van Center Parcs De Kempervennen. Deze heeft een wildwaterrivier die je langs tropische planten leidt en is prachtig aangelegd. Voor de kids is er een kinder-doe bad en je kan ook nog eens leren duiken. Ook De Huttenheugte moet je een keer bezocht hebben. Ga mee met de golven in het golfslagbad of ga van de wildwaterbaan af die je van binnen naar buiten voert. Om niet te vergeten is er ook nog het Heijderbos in Limburg. Neem een duikje in het koraalbad om te snorkelen. Zie de meest verschillende vissen. En de laatste uit dit rijtje is Aqua Mundo De Eemhof. Deze is door de ANWB bekroond to thet beste, leukste en veiligste zwembad van Nederland.