Slim: zo krijg je zomerzweet wél uit je kleding

Fashion door Anne-Fleur

Of je het nu leuk vindt of niet: in de zomer zweten we nu eenmaal allemaal. Vers zweet stinkt eigenlijk helemaal niet, maar toch kan het maar zo zijn dat je jezelf al snel naar zweet vindt ruiken in het warme weer. Zélfs als je net onder de douche vandaan bent gestapt en een schone outfit aan hebt. Gewoon wassen helpt misschien niet meer, maar dít is hoe je zomerzweet wél uit je kleding krijgt.

Tips tegen zweetgeur in je kleding

Het is niet het prettigste onderwerp om het over te hebben, maar wil je je kleding goed houden en schoon en fris aan kunnen hebben, dan zal het wel moeten. Zomerzweet in je kleding is no joke en heel veel mensen hebben er last van. Gelukkig hebben wij een aantal tips die die nare geurtjes zo laten verdwijnen.

Azijn, azijn, azijn!

Waar azijn allemaal wel niet goed voor is... Ook tegen hardnekkig zweet is het een echt wondermiddel. Om het te laten werken, week je je zweterige kledingstuk in een emmer met azijn, voordat je het in de wasmachine wast. Laat het minimaal een uurtje staan, maar een hele nacht werkt eigenlijk nog beter. Zorg er wel voor dat het kledingstuk helemaal ondergedompeld is. Daarna in de wasmachine en je zult zien (of ruiken), dat zweet is compleet verdwenen.

Sodawater

Ook soda is een prachtig, natuurlijk middel dat helpt zweetgeuren te verminderen. Week ook hierbij je kledingstuk minimaal een uur in sodawater en was het daarna in de wasmachine. Met gekleurde was moet je wel opletten, aangezien soda kleur kan aantasten. Voor witte was maakt het niet zoveel uit, maar laat het bij gekleurde was niet langer dan een uur staan. Bij twijfel kun je natuurlijk altijd nog voor de azijn kiezen. Simpel toch?