Zelf intimiteit is de beste manier om een betere band te creëren met jezelf

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Er zijn ontzettend veel manieren om een intieme band te creëren met onze partners. Maar wanneer heb je eigenlijk voor het laatst stilgestaan bij je intieme band met jezelf? Volgens Tiktok kan zelf intimiteit een goede manier zijn om een betere band met jezelf te creëren en kan het je helpen met je manifestaties. Dit is waarom.

Lees ook: Met deze trucjes zorg je voor meer tevredenheid in je leven

Zelf intimiteit voor manifestatie

Als je merkt dat je manifestaties niet uitkomen, kan dit komen doordat je geen goede spirituele band hebt met jezelf. Een goede manier om deze band te creëren of te herstellen is door je spirituele zelf weer terug te vinden. Dit kun je doen door middel van meditatie en meer aandacht besteden aan je emoties. Maar meer aan self love doen, is misschien zelfs nog beter. Het is misschien zelfs net zo belangrijk voor het laten werken van manifestaties als iedere andere manifestatietechniek die je gebruikt. Het gaat hierbij verder dan alleen jezelf op de eerste plek zetten. Het gaat om een connectie met jezelf opbouwen en intimiteit voelen die je ook met een ander zou delen.

Zelf intimiteit voor een betere band met jezelf

Naast manifesteren, is zelf intimiteit ook ontzettend goed voor je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Het is een manier om een sterkere band op te bouwen met je lichaam. Je leert op die manier je lichaam te waarderen zoals het is. Je gaat meer van jezelf houden en dit merk je terug in je zelfvertrouwen. Dit koppelt vervolgens ook weer terug naar je manifestaties. Als je jouw lichaam liefde toont, zal je merken dat je gelukkiger wordt.

@officialhouseofhealing How’s the intimacy looking between you and you? Let’s explore that together! #house_of_healing #embodimentcoach #blackspiritualtiktok #intimacyhealing #selfintimacy #divinefemininehealing #divinemasculinehealing ♬ Slow Down - VanJess

Zo beoefen je zelf intimiteit

Aan je zelf intimiteit werken kan op een aantal verschillende manieren. Bij intimiteit denken we vaak gelijk aan seks, en seksualiteit is zeker een onderdeel van zelf intimiteit maar het is niet alles wat erbij komt kijken. Masturbatie is een groot onderdeel van zelf intimiteit. Je geeft jezelf genot en leert je lichaam ondertussen beter kennen. Daarnaast is jezelf knuffelen ook een vorm van zelf intimiteit. Je toont jezelf liefde en leert hoe je je lichaam op een liefdevolle manier aan kunt raken. Dit is later nuttig in relaties!

Daarnaast zijn meditatie en yoga ook goede vormen van zelf intimiteit. Ook dansen is goed! Zet muziek op die jou aanspreekt en dans alsof er niemand kijkt.

Voor je zelfvertrouwen is het dragen van kleding waar jij je sexy in voelt een vorm van zelf intimiteit. Verwen je lichaam met goede skincare of een spadagje. Jezelf trakteren op een massage is ook zeker aan te raden.

Lees ook: Lisanne (32) is altijd opgewonden: ‘De vibraties van de auto kunnen zorgen voor heftige sensaties bij mij’