Moeder (43) wil daten met ex-vriend van dochter (24): "voelt raar"

Relaties door Rochèll

Je hoopt natuurlijk altijd dat je moeder het goed met je partner kan vinden. Maar dat ze je partner zó leuk vindt, dat ze ermee wil daten wanneer jullie relatie op de klippen loopt? Dat is iets teveel van het goede. Het overkwam een 24-jarige vrouw. Omdat ze niet weet wat ze met de situatie aan moest, vroeg ze via het platform Reddit om advies.

Inmiddels was haar moeder al 10 jaar alleen en een beetje 'eenzaam' aan het worden. Sinds ze alleenstaande was, was ze niet meer actief aan het zoeken naar de liefde. Toen haar dochter het uitmaakte met haar vriend, bleef moeder contact met hem houden. Stukje bij beetje werden de twee hechter.

Lees ook: zus van bruid (29) ging vreemd met haar ex: “nu wil ze hem meenemen naar mijn bruiloft”

'Bijna gekust'

Dat haar moeder en ex-vriend contact met elkaar hielden vond de vrouw niet erg. Maar toen haar moeder onthulde dat ze hem op een avond 'bijna een kus gaf' en hij niet terugdeinsde, begon ze zich toch zorgen te maken. Al helemaal toen haar moeder vroeg of ze het een probleem vond als zij met haar ex-vriend zou gaan daten. “Ik voel me niet echt op mijn gemak bij het idee dat mijn moeder een relatie met mijn ex-vriend heeft, maar aan de andere kant is dit de eerste keer dat ze interesse toont in een man en ik wil dat ze gelukkig is."

Advies vragen

Op Reddit vraagt de vrouw advies over de situatie met haar moeder. "Ik wil niet dat ze eenzaam is, maar ik weet niet wat ik er van vind dat ze met mijn ex uitgaat", vult ze haar bericht aan. En op advies kan ze rekenen. "Het spijt me. Het klinkt alsof ze eenzaam is en deze man vertrouwt en mogelijk probeert dat meer te laten betekenen, maar het is volkomen onaanvaardbaar om de ex van haar dochter te achtervolgen. Om over het leeftijdsverschil nog maar te zwijgen", schrijft iemand. Een ander schrijft: "Het spijt me. Ik zou hier een goed gesprek met haar over hebben en duidelijk maken dat het niet oké is. Probeer misschien andere manieren voor te stellen waarop ze weer met daten kan beginnen."