Tweet gaat viral: "familie omhulde hun overleden grootmoeder met hars en gebruikte haar als salontafel"

Media door Rochèll

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende manieren waarop je overleden geliefden nog steeds bij je kunt 'hebben'. Denk bijvoorbeeld aan as in een sieraad, een schilderij laten maken van as of as verwerken in een tatoeage. Genoeg opties. De afgelopen dagen ging een andere, op z'n zachtst gezegd bijzondere, manier van 'bewaren' viral op Twitter: "Familie omhulde hun overleden grootmoeder met hars en gebruikte haar als salontafel." Ehh, wat?!

De tekst van de tweet, in combinatie met de foto die erbij werd geplaatst, zorgt voor behoorlijk wat reacties. Veel mensen delen hun afschuw, terwijl anderen zich afvragen of de foto wel echt is. Want eerlijk is eerlijk: het ziet er nogal bijzonder uit. Stel je voor dat je een woonkamer binnenkomt en een salontafel ziet staan, met daarin een overleden grootmoeder. Dat kun je je toch haast niet voorstellen?

Echt of nep?

In minder dan twee dagen werd de tweet meer dan 350.000 keer bekeken. Dit komt mede doordat de tweet is opgepikt door verschillende nieuwsplatforms. De grote vraag is: is deze foto echt of nep? Veel mensen denken namelijk dat de foto tot stand is gekomen met behulp van kunstmatige intelligentie - artificiële intelligentie (IA). Zo valt het bijvoorbeeld op dat de vrouw meer dan vijf vingers lijkt te hebben. "Ik hoop dat dit met artificiële intelligentie is gemaakt", schrijft iemand als reactie. Wat denk jij?