Plottwist bij LLDL-Dave en Iris door schokkende onthulling: "de ware Dave staat vanavond op"

Media door Jennifer

Het populaire tv-programma Lang Leve de Liefde zorgt echt niet alleen voor gekkigheid en een hoop gelach. Soms lopen duo's ook als een geslaagde match het huis uit. Dat lijkt bij Dave en Iris op het eerste gezicht ook het geval. Alleen betwijfelen we of deze match echt zo perfect is, na Dave's schokkende onthulling in de aflevering van vanavond. Is dit een match made in heaven of hell?

Dave en Iris in Lang Leve de Liefde

In eerste instantie lijken Dave en Iris in Lang Leve de Liefde een prima match. De 35-jarige Dave is alweer vier jaar vrijgezel, wat hem eigenlijk wel goed bevalt. Al doet hij toch mee, want natuurlijk maakt een vrouw alles nóg beter. Alleen wordt het naar eigen zeggen steeds moeilijker om een match te vinden, doordat hij steeds kritischer wordt. "Ik heb echt iemand nodig met een eigen leven, die het fijn vindt om ook haar eigen ding te doen," vertelt hij in zijn aanmeldvideo. Grote kans dat de 27-jarige Iris wel zo iemand is, aangezien zij al haar hele leven vrijgezel is. Daardoor heeft ze zich voornamelijk kunnen focussen op haar eigen leventje. Wat betreft uiterlijk is Dave in ieder geval wel de juiste persoon voor Iris. Zij zoekt namelijk een stevige man met een baard en dat is precies hoe Dave eruit ziet. Perfect! Wel zoekt Dave niet naar het 'huisje, boompje, beestje'. Al zou hij voor Iris haar eerste vriend worden, dus tja, misschien maakt dat voor haar niet uit?

Goede chemie

Wanneer Iris het huis binnenwandelt, verloopt het gesprek tussen haar en Dave wel direct soepel. Ze kunnen goed babbelen met elkaar en hebben geen last van ongemakkelijke stiltes. Ze is ook wel van de kleine grapjes, waar Dave van houdt. Er lijkt dus wel een goede chemie te zijn tussen Dave en Iris. "Ik ben heel blij dat ik een beetje een spontaan iemand heb," geeft Dave aan tijdens de voorbereiding voor het koken. Iets waar hij trouwens ook dol op is, want hij is dus chefkok. Ook Iris is daar blij mee. Ze verklapt dat ze wel bang was, dat dit anders was verlopen: "Straks heb ik iemand voor me, die mijn spontaniteit niet kan waarderen." Tijdens de voorbereiding blijken ze goed op één lijn te zitten, zo ontdekt Dave bijvoorbeeld wanneer Iris een simpel afbakbroodje met kaas helemaal prima vindt.

Het gaat dus wel goed tussen Dave en Iris. Dat zien ook de kijkers van Lang Leve de Liefde in, die dol zijn op dit duo. Op Twitter is iedereen het wel eens met elkaar, dat deze match gaat slagen. Tijdens hun gesprekken komt ook de hele tijd naar voren, hoeveel ze bij elkaar passen. Als Iris vertelt dat ze nog nooit een relatie heeft gehad, vraagt hij verbaasd hoe dat kan. "Ik snap daar echt helemaal niets van," zegt hij. "Ik weet zeker dat heel veel mannen jou heel leuk vinden." Aww. Hij doet er alles aan om haar zich zelfverzekerd te laten voelen. Iets wat ook de kijkers kunnen waarderen.

Welbespraakte viking

Iris geeft wel aan dat ze niet zo is van knuffels en aanrakingen. Ze noemt zichzelf ook onhandig in bed, bijvoorbeeld dat ze dan per ongeluk een boer laat. "Daar is toch niets mis mee?" zegt Dave meteen lachend. "Je kan toch tegen elkaar aanliggen en een boer laten?" Precies. Gewoon lekker jezelf zijn bij elkaar, dat is belangrijk. Als hij daarna zijn type omschrijft, dan zegt hij vervolgens: "Dit is wel het type wat ik omschreven had." Daarbij wijst hij natuurlijk naar Iris. Hij wil dan wel weten, wat haar type is. "Nou ja, ook een beetje hoe jij eruit ziet!" zegt ze direct. "Ik had gezegd, dat ik wel val op iemand die eruit ziet als een viking. Een welbespraakte viking en jij bent een welbespraakte viking."

Woest aantrekkelijk ondergoed

Wanneer ze op een gegeven moment een gesprek voeren op de bank, laat Dave wel zien dat hij meer wil dan alleen vriendschap. Zo vraagt hij zich af of ze zich aangetrokken voelt tot hem. Iris vindt de vraag erg vroeg, maar geeft wel aan dat dit misschien zo is. "Je valt wel in het straatje mannen, waar ik mee gedate heb." Daarnaast vindt ze zijn humor wel aantrekkelijk. Ook Iris is voor hem wel het type "waar hij op af zou stappen in de kroeg". Al hoeft dat nu gelukkig niet, want anders had hij het waarschijnlijk niet gedurfd.

Tijdens het gesprek gaan ze al snel de spicy kant op door de vragenkaartjes. Het begint goed met de vraag 'welk ondergoed ze woest aantrekkelijk vinden'. Daar heeft Iris meteen haar antwoord voor klaarliggen. "Ik vind ondergoed bij mannen vaak niet zo aantrekkelijk," zegt ze, waarna Dave eraan toevoegt: "Nee, helemaal niet. Het moet gewoon zo snel mogelijk uit." Hier moet ze wel om giechelen. Bij vrouwen houdt hij overigens wel van kanten ondergoed. Dat vindt Dave wel sexy. Het gesprek levert een hoop spanningen en gegiechel op.

Schokkende onthulling van Dave

We vragen ons alleen af of alles nog goed verloopt na de Lang Leve de Liefde-aflevering van vanavond. Aan het eind van de aflevering van gisteren heeft Dave namelijk wel een schokkende onthulling. Zo merken we wel als kijker, dat hij dol is op intimiteit. Hoewel Iris eerder aangaf dat ze niet zo van de knuffels en aanrakingen is, zou ze wel elke keer seks willen met haar partner - wanneer ze diegene ziet. "Als je drie keer in de week bij iemand slaapt, dan denk ik dat ik ook drie keer seks zou willen," vertelt ze. Dit vindt Dave wel wat onrealistisch en hij merkt dat ze nooit een relatie heeft gehad. "Ik denk dat ik dit ook dacht, toen ik voor het eerst een relatie had. Maar er zijn soms echt momenten dat je denkt: nu even niet," legt hij uit.

Al is hij zeker niet vies van een vrijpartij. Dat hoeft niet eens per sé met één persoon te zijn en het geslacht boeit Dave ook niet. Zo zegt hij in de preview van vanavond: "Ik heb allebei gedaan. Ik heb ook deelgenomen aan gangbangs bijvoorbeeld." Wacht, wát? Iris heeft wel aangegeven dat ze open-minded is, maar zal ze zó open-minded zijn?

De nieuwe aflevering van Lang Leve de Liefde is vanavond te zien om 19.30 uur bij SBS 6.

Lees ook: Lang Leve de Liefde-Aron schrikt van Sanne's body count: "Voor een meisje vind ik dat best veel"