Must-see voor komende zomer: Netflix komt met nieuwe, komische serie over body positivity

Media door Jennifer

Door social media worden we tegenwoordig een stuk sneller geconfronteerd met beelden van slanke, 'perfecte' lichamen. Dit heeft vaak wel invloed op iemands mentale gezondheid, vooral als je zelf niet lekker in je vel zit. Daarom worden we heel blij, dat ook Netflix zich nu inzet voor body positivity en een beter, gezonder zelfbeeld met hun nieuwe, komische serie Survival Of The Thickest.

Survival Of The Thickest op Netflix

Begin 2022 maakte Netflix al bekend, dat het populaire essay van Michelle Buteau Survival Of The Thickest zou worden verfilmd. Dit verhaal gaat over Mavis Beaumont, die een donkere huidskleur heeft en een plus-size kledingmaat. Daardoor heeft ze het in de huidige samenleving al niet makkelijk, maar in haar geval wordt het leven nog lastiger gemaakt. Zo worstelt ze namelijk ook enorm met haar carrière als assistent van een kledingstyliste en gaat ze vervolgens door een vervelende break up. Hoewel het leven haar niet bepaald meezit, probeert ze toch zo positief mogelijk in het leven te staan. Niets houdt haar tegen, ook niet haar zware lijf, om een girl boss te worden. You go, girl!

Serie over body positivity

Grote kans dat iedereen binnenkort van het hoofdpersonage Mavis gaat houden. Deze enthousiaste kledingstyliste in spe laat haar volslanke lichaam vol trots zien, waardoor ze zich toont als een ware plus-size queen. En dat allemaal dankzij hoofdrolspeler én schrijver Michelle, die je ook kunt kennen van The First Wives Club. Naast Michelle werkt ook producer en schrijver Danielle Sanchez-Witzel (bekend van New Girl) mee aan de nieuwe serie over body positivity. Klinkt goed, toch? Het hoofd van de komedie-afdeling van Netflix is ook heel blij met dit duo en denkt dat Survival Of The Thickest "een unieke point of view op het leven zal brengen".

Wanneer te zien?

Misschien ben je nu helemaal enthousiast geworden en kun je niet wachten tot je de serie kan bingewatchen. Helaas moet je wel nog eventjes geduld hebben. De nieuwe serie Survival Of The Thickest is namelijk pas vanaf 13 juli te zien op Netflix. Tot die tijd kun je wel alvast de teaser bekijken:

Lees ook: Annemarie (46) heeft maat 58 en is trots op haar lichaam: 'Mensen verwachten vaak een zielig verhaal'