Deze bloem past het beste bij jouw sterrenbeeld

Lifestyle door Anjali

Verschillende soorten bloemen hebben verschillende boodschappen, en de kleuren van de bloem kunnen daarnaast ook een betekenis hebben. Maar wist je dat je de karaktereigenschappen van jouw sterrenbeeld ook terug kunt vinden in bloemen?

Waterman (21 januari t/m 19 februari)

Jouw bloem: Lelie

De lelie is een bloem die vaak de toon zet voor het hele boeket en die heel fel ruikt. Dat past perfect bij de rebelse kant van de Waterman. Je hebt altijd een woordje klaar, maar altijd met een rechtvaardig doel. Omarm dat wat je bijzonder maakt, want dat maakt jou net zo speciaal als deze bloem.

Vissen (20 februari t/m 20 maart)

Jouw bloem: Anemoon

​​​​​​​De anemoon is een bloem waar je volledig bij kunt wegdromen. Ook het sterrenbeeld Vissen is een echte dagdromer en houdt vooral van de natuur. In de natuur kan een Vissen inspiratie opdoen en hun batterij weer opladen, en laat de anemoon nu nét een goede inspiratiebron zijn voor creativiteit. Je zult er onmiddelijk rustiger van worden.

Ram (21 maart t/m 20 april)

Jouw bloem: Amandelbloesem​​​​​​​

​​​​​​​Als ram zit je niet graag stil en ben je vaak druk in de weer. Dat kan voor sommige mensen wat ruw overkomen, terwijl het niet altijd zo bedoeld wordt. Daardoor duurt het soms even voor je iemand écht binnenlaat. De amandelboom heeft een stevige tak, waardoor hij er soms ruw uitziet. Tot het lente wordt, en er aan de takken prachtige amandelbloesems groeien. Toon het potentie dat je hebt door meer mensen binnen te laten.

Stier (21 april t/m 21 mei)

Jouw bloem: Roos

De Stier is een echte fijnproever en kan erg elegant zijn, maar laat zich zeker niet voor de gek houden. Het is daarom niet verassend dat de roos de bleom is van de Stier. De roos is namelijk elegant, maar heeft ook prikkelbare doorns waar men niet mee moet spelen. De Stier is niet iemand die dingen overhaast aanpakt en weet dat alles uiteindelijk wel goed komt. Omgeef je daarom dit jaar met mensen die je laten groeien op je eigen tempo.

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

Jouw bloem: Boerenkers

Tweelingen kunnen goed overweg met veel verschillende typen mensen en heeft daarom ook veel verschillende contacten. Ook de boerenkers houdt van verschillende soorten bloemen. Het is de perfecte bloem voor elk boekt en wordt dan ook vaak gebruikt om andere bloemen te omringen, bijna als een knuffel. Het lijkt alsof de boerenkers allemaal kleine zakjes heeft. Tweelingen leren dan ook van ieder persoon iets nieuws, en nemen dit mee in hun eigen 'zakjes'.

Kreeft (22 juni t/m 22 juli)

Jouw bloem: Gerbera

De gerbera is een kleurrijke bloem die ik elk boeket opvalt door haar stralende aanwezigheid. Dat effect heeft de Kreeft ook in elke groep. Maar wanneer een gerbera wordt overlden met water en omringd wordt door een grote hoeveelheid bloemen in een vaas, gaat de bloem hangen. Bij té veel geven kan de Kreeft ook uitgeput raken. Blijf vooral stralen, maar ken je grenzen en zorg eerst voor jezelf voor je aan een ander denkt.

Leeuw (23 juli t/m 23 augustus)

Jouw bloem: Zonnebloem

De manen van de Leeuw zijn heel duidelijk terug te zien in de bladeren van de zonnebloem. Je deelt als Leeuw graag je successen en helpt anderen dan ook graag met groeien. Net als de zonnebloem heb jij geen probleem met stralen. Blijf de komende tijd genieten van je successen en het delen ervan, maar let erop dat je geen overhaaste beslissingen neemt, deze kunnen onverstandig zijn.

Maagd (24 augustus t/m 23 september)

Jouw bloem: Narcis

De schattige en kleine narcis brengt gelijk een glimlach op je gezicht, net ald dat de Maagd dat doet. De narcis een een hele symmetrische bloem, en het is daarom niet gek dat deze bij de georganiseerde Maagd past. Niet alleen in je leven, maar ook in je hoofd en gedachten houd je graag structuur. Daardoor maak je het jezelf niet altijd even gemakkelijk, dus zorg dat je voldoende rust neemt.

Weegschaal (24 spetember t/m 23 oktober)

Jouw bloem: Ranonkel

De mooie, verfijnde en toch heel opvallende ranonke; heeft altijd extra zijtakjes. Ze steekt graag haar armen uit om zich met zoveel mogelijk sociale contacten te omringen. De verkleuring tijdens de bloei toont aan dat de bloem in staat is zich aan te passen aan de omgeving, iets waar de Weegschaal ook een ster in is. Het nadeel is dat je daarom soms kan vergeten bij jezelf te blijven, waardoor je snel uit balans kunt raken. Onthoud: je bent een vriend voor iedereen en mensen zien je daarom ook graag. Blijf trouw aan jezelf en vertrouw erop dat anderen je sowieso graag om zich heen hebben, ook als je even geen rekening met de ander houdt.

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

Jouw bloem: Veronicastrum

De veronicastrum is een zeer bijzondere bloem: de blaadjes lijken net voelsprieten, en wordt er wel eens gezegd dat het sterrenbeeld Schorpioen deze ook heeft. Zo voelen Schorpioenen vaak aan wanneer een situatie niet helemaal juist is. Schorpioenen zijn ook dol op mystieke onderwerpen en gaan graag de diepte in. Ga aan de slag met je intuïtie en sta vertseld hoe vaak je ideeën kloppen.

Boogschutter (22 november t/m 21 december)

Jouw bloem: Alstroemeria

Net als de alstroemeria, die steeds naar boven reikt, streeft de Boogschutter ook steeds naar een hoger doel. Je bent optimistisch en ambitieus, en positiviteit zit dan ook in je bloed. De bloemstelen van een alstroemeria groeien recht uit de kroon, en jij bent net zo recht door zee en altijd eerlijk en direct. Kijk eens naar de doelen die je al bereikt hebt voordta je reikt naar de volgende doelen. Wees dankbaar en neem de tijd écht te waarderen wat je hebt.

Steenbok (22 december t/m 20 januari)

Jouw bloem: Craspedia

De craspedia is een zeer merkwaardige plant, omdat het een plant met een volle gele bol is. Je vind de bloem terug zowel heel hoog in de bergen, als laag aan de zeespiegel, en niet alle bloemen kunnen dat. Dat symboliseert ook hoever de Steenbok voor iets wilt gaan. De heldere kleur , bloemvorm en rechte steel van de craspedia symboliseren kracht en betrouwbaarheid. Omdat de Steenbok vaak perfectionistisch is, kunnen deze mensen soms minder snel zijn in het afronden van plannen, wat soms onbegrip kan opleveren. Probeer daarom vaker te zeggen wat je écht wilt.