Werken bij een festival? Dit is wat je erover moet weten

Vrije tijd door Juliët

Heb jij altijd als eens op een festival willen werken en zoek je een beetje uitdaging? Gezellig met je vrienden, terwijl je favoriete DJ draait. Maak een festival een keer via de andere kant mee. Van drankjes schenken tot het opbouwen van het terrein. Er is genoeg te doen. Zie het vooral als een dagje lol hebben met elkaar. Wij vertellen je waarom je een keer bij een festival moet werken.

 

Werken bij een festival

Het werken bij een festival brengt allerlei voordelen met zich mee. Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet. 

1. Gratis naar het festival

Als festivalmedewerker krijg jij gratis toegang tot het festival. Een echte win-win situatie. Naast de gezelligheid die je meekrijgt tijdens het werken, maak je dus ook de hele sfeer van het festival mee. Je heb gegarandeerd toegang tot het festivalterrein en je loopt dus ook niet de kans dat je te laat bent met een ticket halen.

 

2. Geld verdienen in plaats van uitgeven

Een festivalletje bezoeken is een waren aanslag op je bankrekening. Maar in plaats van dat je nu je geld uitgeeft, sta je lekker geld te verdienen. Je staat op de meest toffe plek en ondertussen verdien je een ook nog eens een prima salaris. Inplaats van dat je blut thuiskomt, kom je nu met volle zakken thuis. 

 

3. Gezellig team

Het is misschien hard werken op een festival, maar je krijgt er wel wat voor terug. Je staat met een heel gezellig en vooral enthousiast team vol festivalfans. Er is genoeg ruimte voor een grapje tussendoor en je kan de leukste festivalverhalen met elkaar delen. Je kan zelfs met je vrienden aan het werk. Gezellig toch?

 

4. Verschillende festivals

Er zijn zoveel verschillende festivals! Echt van groot tot klein. Je kan werken op je meest favoriete festivals, maar je kunt ook gaan voor een evenement. Het ligt er net aan bij welk uitzendbureau je staat ingeschreven. Maar hoe tof is dat?

 

5. Geen dag is hetzelfde

Iedere dag is anders. Zo sta je misschien de ene dag eten te verkopen en sta je de andere dag drankjes te schenken. We kunnen wel zeggen dat het werken nooit saai is. Er is altijd wel wat te doen. Er zijn allerlei functies en wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet: 

  • Barmedewerker:
    - Voorschenker: Drankjes inschenken
    - Uitgifte: Drankjes verkopen
  • Kassamedewerker
  • Ticketscanner
  • Foodmedewerker
  • Op en afbouw
  • EHBO