Stel jij te hoge eisen aan een mogelijke partner? Zo weet je het zeker

Single & daten door Maya Luz

Daten is lastig, er zijn zo veel mensen maar zo weinig matches. Om een geschikte partner te vinden, heb je natuurlijk een aantal eisen nodig. Maar wat nou als je eisen te hoog zijn en je daardoor jezelf en je potentiële relaties saboteert? Dit is hoe je zeker weet of je eisen voor een partner te hoog liggen en hoe je ze aan kunt passen.

Lees ook: Dit wil iedereen wel eens uitproberen in bed volgens onderzoek

Je lijst met afknappers is erg lang

We hebben allemaal wel een lijstje met dingen die we echt een afknapper vinden. Bijvoorbeeld als ze gemeen doen tegen personeel in een restaurant of wanneer ze met hun mond vol praten. We krijgen allemaal weleens de 'ick'. Maar sommige icks zijn misschien iets te veeleisend. Het is logisch dat je een partner wil die je aantrekkelijk vindt en die aansluit op jouw persoonlijkheid. Toch gaat het iets te ver wanneer je iemand afwijst op hun sterrenbeeld of door de manier waarop ze een specifiek woord uitspreken. Bedenk voor jezelf wat jouw ultieme dealbreakers zijn en hou je hieraan. Op deze manier geef je mensen meer een kans en kom je er misschien wel achter dat iemand veel leuker is dan gedacht.

Je komt nooit verder dan de eerste of tweede date

Als jij je vaak laat tegenhouden door de ick, is het waarschijnlijk zo dat je meestal niet verder komt dan een eerste of tweede date. Niet verder komen dan de eerste date, hoeft niet per se aan jouw eisen te liggen, maar het is nooit verkeerd om er bij stil te staan. Ben jij tijdens een date bijvoorbeeld meer bezig met hun tekortkomingen dan met de leuke dingen die ze wel hebben? Dan is de kans groot dat jij het probleem bent. Zijn ze steeds bijna perfect, maar net niet helemaal? Dan gooien jouw eisen roet in het eten. Probeer je tijdens je date meer te focussen op de positieve dingen. Zolang je jezelf maar niet dwingt om over red flags heen te kijken!

via GIPHY

Je vrienden en familie zijn het nooit met je eens

Vrienden en familie spelen ook een grote rol in jouw datingleven. En wanneer jouw eisen te hoog zijn, zullen ze het vaak oneens zijn met je keuzes. Zij zijn juist de mensen die jou moeten waarschuwen voor partners die ze niet bij je vinden passen. Maar in dit geval moedigen ze jou juist aan om iemand een kans te geve die jij af zou wijzen. Als meerdere mensen tegen je zeggen dat je een date een kans moet geven, kan het best de moeite waard zijn om naar ze te luisteren.

Niemand voelt ooit goed genoeg

Deze spreekt eigenlijk wel voor zich. Als jouw eisen te hoog zijn, heb jij altijd het idee dat een potentiële partner onder jouw niveau zit. Dit is misschien een beetje een ego dingetje. Hiermee saboteer jij jezelf enorm. Nou en dat iemand een lagere opleiding heeft gedaan dan jij en nou en dat ze misschien andere meningen hebben. Wees wat minder streng voor jezelf en je dates en probeer naar het innerlijk te kijken in plaats van naar hun lijst met prestaties. Wie weet is jouw perfecte match heel anders dan je had verwacht.

Je laat je eigen zelfvertrouwen afhangen van je partner

Zie jij een partner als iets waar je mee gezien moet worden? Dan liggen je standaarden misschien iets te hoog. Je laat je eigenwaarde afhangen van de persoon waar jij je leven mee deelt, en dat is niet oké. Kijk tijdens het daten niet naar of anderen je nieuwe partner leuk zouden vinden, maar ga bij jezelf na of jij ze zelf wel echt leuk vindt. De mooiste liefdesverhalen komen voort uit de meest onverwachte hoek. Wees dus niet bang om een keuze te maken voor jezelf en je eigen geluk en niet voor wat anderen ervan zullen vinden.

Lees ook: Zo vaak word je in je leven verliefd