Djeo Madjula! Zo gaat het nu met de cast van Zoop

Media door Jennifer

De Millennials kennen deze oude jeugdserie vast wel! Zes jaar lang werd Zoop uitgezonden op Nickelodeon. Een zeer populaire serie over een groep jongeren, die ranger willen worden in een dierentuin. Helaas is de serie al een tijdje gestopt, maar bijna de hele cast van Zoop is nog springlevend in de showbizz. Wat doen ze dan allemaal? Wij zochten het voor je uit.

Lees ook: Nostalgie: Francine Oomen komt met nieuw 'Hoe Overleef Ik'-boek

Hoe gaat het met de cast van Zoop?

De jeugdserie Zoop werd uitgezonden op Nickelodeon van 2004 tot 2006. Dit waren drie seizoenen, die daarna nog tot 2010 werden herhaald. Tussen de herhaalde seizoenen door werden ook speciale uitzendingen uitgezonden. Hierdoor kun je zeggen dat de serie helemaal is gestopt in 2010. Dat is inmiddels al wat jaren geleden, toch blijft de hype eromheen altijd terugkomen. Niet alleen kun je de serie en bijbehorende films allemaal terugkijken op Videoland. Ook houden de oud-castleden van Zoop nog regelmatig reünies met elkaar. Ja, hier hebben ze nog steeds tijd voor, ondanks dat vrijwel iedereen een heel eigen, goedlopende carrière heeft opgebouwd.

Jon Karthaus (Moes)

Zo beginnen we maar meteen met één van de succesvolle acteurs uit Zoop. Jon Karthaus, die Moes speelde in Zoop, heeft na de jeugdserie wat kleine rollen gehad in programma’s op tv en was ook presentator bij ‘Mijn vader is een detective: The Battle’. Maar daarna bleef hij niet alleen acteur. Nee, hij kruipt tegenwoordig ook graag achter de camera als regisseur. Laatst ging alweer zijn vijfde film in de release: Fijn Weekend. Een film waar hij zichzelf overigens ook in heeft geschreven, samen met een aantal bevriende acteurs en actrices en zijn vrouw Carolien Spoor. Daarvoor regisseerde hij al de films Homies, Bella Donna’s, Bon Bini Holland 2 en Costa!!. En als zijn nieuwste film Fijn Weekend goed scoort, komt daar snel een nieuwe film bij. Hij verklapte namelijk dat hij bezig is met het script van een nieuwe Zoop-film: Zoop in Australië. Bij een groot succes voor Fijn Weekend belooft hij nog sneller aan het script te werken. Al hopen we in ieder geval dat de film er sowieso komt!

Juliette van Ardenne (Sira)

Iemand anders die wel nog lekker aan het acteren is, is Juliette van Ardenne. Haar kennen we als Sira, de ranger die in de dierentuin woonde. Na Zoop heeft ze onder meer een tijdje geacteerd in soapseries Onderweg Naar Morgen en GTST, maar had ze ook rollen in populaire series als Flikken Maastricht, Overspel, Dokter Tinus en Smeris en de films New Kids Nitro, Bro’s Before Ho’s, De Helleveeg en Kwestie van Geduld. Binnenkort kun je haar zien shinen in een nieuwe Videoland-serie genaamd Incognito, waarin ze Simone speelt. Dat is een DSO agent (Dienst Speciale Opsporing), die een gevaarlijke undercoveroperatie moet leiden. Klinkt spannend!

Ewout Genemans (Bastiaan)

Dan komen we bij iemand, die we tegenwoordig niet meer kennen als acteur. Ewout Genemans speelde destijds Bastiaan in Zoop, maar is inmiddels een famous tv-maker. Hij is vooral bekend dankzij zijn tv-reeks, waarin hij diverse politieteams volgt in Nederland. Dit begon met Bureau Burgwallen in Amsterdam, waarna hij naar Eindhoven ging voor Bureau 040, Den Haag voor Bureau Hofstad en vervolgens Arnhem voor Bureau Arnhem. Nu staat er weer een nieuw seizoen op de planning, waarin hij deze keer meeloopt met de politie in Rotterdam. Ondertussen maakt hij ook nog andere politie-gerelateerde series: Beruchte Sloppenwijken: Ewout in de Ghetto en Ewout aan de Grens. Een bezig bijtje, maar wel met de focus op één bepaald onderwerp. Stoere gast!

Patrick Martens (Mike)

Patrick Martens, die Mike speelde in Zoop, is van een heel ander kaliber dan voorganger Ewout. Na Zoop heeft Patrick wel nog wat geacteerd, waaronder in de series Divorce, Wolfseinde en De Spa en films Verliefd op Ibiza, Gooische Vrouwen II, App en Hart Op De Juiste Plek. Al kun je hem ook hebben gezien in de musical The Bodyguard, waarin hij Sy Spector speelde van 2015 tot 2017. Verder deed hij mee als zichzelf aan een hoop populaire tv-programma’s, zoals Wie Is De Mol? (2008 en 2020), Expeditie Robinson (2011), Dance Dance Dance (2018) en natuurlijk Het Perfecte Plaatje. Dit won hij zelfs in 2021. Een acteur die weet hoe je een mooi plaatje vastlegt, maar ook hoe je een tv-programma bij elkaar praat. Tegenwoordig is hij namelijk vooral bekend als co-host bij Koffietijd op RTL4.

Vivienne van den Assem (Elise)

Net als haar ‘vriendje Mike’ is ook Vivienne van den Assem, die dus Elise speelde in Zoop, veel gaan presenteren op tv. Zo presenteerde ze onder meer Z@pplive, Goedemorgen Nederland, MolTalk en Crime Desk. Al heeft ze na Zoop ook nog wat mooie rollen gehad, waaronder een bijrol in Flikken Maastricht en Meiden van de Herengracht. Ook persifleerde ze presentatrice Merel Westrik in De TV Kantine. Inmiddels zul je haar vooral zien achter de desk bij RTL Boulevard en horen als sidekick bij Ruud de Wild op Radio 2.

Nicolette van Dam (Bionda)

Ook de naam Nicolette van Dam is niet in de vergetelheid geraakt. Na haar rol als Bionda in Zoop, kreeg ze ook nog rolletjes in Flikken Maastricht, Voetbalvrouwen, Huis Anubis en De Terugkeer van Sibuna, Assepoester: een modern sprookje en F*ck de liefde. Ondertussen trouwde ze in 2015 met haar grote liefde Bas Smit, waarmee ze erg populair is op social media. Naast het acteren heeft Nicolette trouwens ook gepresenteerd. Zo presenteerde ze RTL Woonmagazine, Een Zaak van Bloemen, The Next Boy/Girl Band en Samenwonen: De Battle. En grote kans dat je haar in 2020 ook hebt gezien als zingende panter in The Masked Singer. Waarschijnlijk zul je haar vooral nog zo op tv zien als zichzelf. Ze is namelijk tegenwoordig het meest bezig met haar eigen Brasserie Van Dam en als ambassadeur bij de Postcodeloterij en UNICEF.

Erwan van Buuren (Alwin)

Dan hebben we nog één van de knapste acteurs uit Zoop. Hij speelde toen de knappe Alwin, maar na Zoop verdween Erwan van Buuren eigenlijk direct uit de spotlights. Hij werkt tegenwoordig als steadicam operator en cinematograaf. Hij is dus niet volledig verdwenen uit de film- en tv-wereld. Zo was hij een cinematograaf voor het tv-programma Mindf*ck en steadicam operator bij de films Spangas op survival, Homies, Fashion Chicks en zelfs The Fault in Our Stars. Gaaf! Alleen zul je hem dus waarschijnlijk niet snel meer voor de camera zien. Hopelijk maakt hij voor een reüniefilm met zijn Zoop-maatjes wel een uitzondering. Al kan hij natuurlijk ook als steadicam operator of cinematograaf (en acteur) aan de slag bij de nieuwste Zoop-film. *wink*

Monique van der Werff (Taffie)

Naast Erwan is ook Monique van der Werff, die Taffie speelde in Zoop, verdwenen van de buis. Na de jeugdserie heeft ze één rolletje gespeeld in een korte film genaamd De Blauwe Bus, maar that’s it. Daarna probeerde ze eerst nog aan de slag te gaan als zangeres. Ze deed mee aan het tv-programma So You Wanna Be A Popstar, maar hier lag ze er na drie keer helaas uit. Hierna kwam ze niet meer op tv, maar nog wel op het toneel met haar eigen theatergezelschap White Rabbit. Daarvoor schreef ze eigen voorstellingen, die ze ook produceerde. Tegenwoordig vind je haar nog steeds wel in het theater en danst ze, maar ze is ook met iets heel anders bezig. Ze is namelijk de spirituele weg ingeslagen. Zo noemt ze zichzelf op Instagram een ‘hoedster van vrouwencirkels’ en biedt ze ook sjamanistische zwangerschapsbegeleiding aan. Interesting!

Lees ook: Nostalgie: zo ziet de cast van Het Huis Anubis er nu uit