Rutte over veel te groot verjaardagsfeest van Amalia: "Het zijn ook maar mensen"

Celebs door Elsemieke

Vorige week werd kroonprinses Amalia 18 jaar en dat vierde ze - ondanks de verscherpte maatregelen - groots. Ze is daarom in opspraak gekomen in de media en demissionair premier Mark Rutte heeft hier nu op gereageerd.

Rutte over groot verjaardagsfeest van Amalia: "Oranjes zijn ook mensen"

Amalia vierde haar 18e verjaardag met te veel mensen, want volgens de coronaregelds mogen er maar maximaal vier mensen op een feestje zijn. In plaats van dat maximum van 4 personen, dat voor heel Nederland ook tijdens de feestdagen geldt, waren er maximaal 21 mensen aanwezig. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst, want volgens De Telegraaf waren het er een stuk meer. 

"Het zijn ook mensen"

Rutte moest woensdag aan de Kamer melden dat de koninklijke familie de coronaregels opnieuw had overtreden, maar erg zat hij daar niet mee. "We maken allemaal fouten." "Het zijn ook mensen", zei hij over de koninklijke familie.

Griekenland

Koning Willem-Alexander werd rondom het EK voetbal al eens in een oranje uitgedoste straat gefilmd terwijl hij handen schudde en geen 1,5 meter afstand hield. Het meest bekende voorbeeld was echter de vakantie naar Griekenland, vlak nadat eenn lockdown was aangekondigd en Nederlanders zo min mogelijk naar het buitenland moesten reizen.

"Deze koninklijke familie is zich er zeer van bewust hoe belangrijk het is dat we met z'n allen proberen die coronaregels zo goed mogelijk na te leven", bezwoer hij. Op de vraag of het koninklijk huis zich boven het volk verheven voelt, zei Rutte resoluut: "Nee, helemaal niet. Echt niet."

Lees ook: Ex-vriendin Carla noemt Jacob uit B&B Vol Liefde 'gevaarlijk'