Deze goddelijke framboos-Maltesers ice cream cake wil je proberen

Eten door Angel

De ice cream cake is weer even wat anders dan een normale taart. Het is lekker verfrissend en heeft een unieke smaak. Je proeft niet alleen framboos en Maltesers, maar ook vanille-ijs. Nodig maar wat vrienden uit, want je kunt wel tien stuks uit deze ijstaart halen!

Ice cream cake framboos Maltesers

Lees ook: Koffie met tonic wordt het drankje van deze zomer

Benodigdheden

Je hebt niet veel nodig voor dit lekkernijtje:

  • 2 grote zakken Maltesers (gebruik anderhalve zak)
  • Halve beker frambozen (bevroren)
  • 8 bekers vanille-ijs
  • Ronde cakevorm
  • Huishoudfolie

Hoe maak je de framboos-Maltesers ice cream cake?

  1. Laat het ijs 30 secondes smelten in de magnetron.
  2. Leg huishoudfolie op de bodem van de cakevorm.
  3. Bedek de bodem met Maltesers.
  4. Stamp de overige Maltesers in kleine stukjes.
  5. Meng dit door het ijs en voeg de frambozen toe.
  6. Giet het ijs in de cakevorm.
  7. Bedek de bovenkant met plasticfolie, die het ijs ook aanraakt. Zo krijg je geen ‘freezer burn’.
  8. Laat het voor 2 uurtjes in de vriezer liggen.

Zijn de twee uurtjes voorbij? Snijd dan de ice cream cake in stukjes en serveer je taart met een paar framboosjes on top. Smullen maar!

Krijg je het toch niet allemaal in één keer op? Niet erg, want je kunt de taart voor twee maanden in de vriezer bewaren. 

Lees ook: 4 x barbecue salades die je gasten wél gaan eten